Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

czy w oryginalnym radiu w tino jest wyjscie rca???

muchamati2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam putanie czy w oryginalnym radiu w tino jest wyjscie rca?? Bo chciałm podpiac suba.

Miałem kaseciaka i patrzyłem wczoraj. Nie ma wyjść RCA. Są tylko cztery kostki w których podejrzewam może być wyjście audio. Trzeba sprawdzić w schemacie odtwarzacza. Poszukaj czegoś takiego jak pin out nissan.

muchamati2 ?!

A Tyś to się jeszcze nie postarał o serwisówkę, albo o anglojęzyczne "sam naprawiam - Almera TINO"? Tosz tam (w serwisówce) masz cały schemat AUDIO, i tylko numerki wyjść na podzespołach. Wprawdzie w serwisówce schemat jest dla opcji z LCD i climatronikiem, jednak myślę, że w pozostałych wersjach wyposażenia bedzie podobnie, a to już pewnie możnaby sprawdzić we wspomnianym "sam naprawiam...", lub może w jakiejś serwisówce sprzed 2003r (o ile takowa istnieje i ma zapisy dotyczące AUDIO bez LCD i climatronika).

tzn. Że mozna przerobic radyjko oryginalne tak żeby było wyjscie rca?? bo nie chce go wywalac, głosniki tez dobrze graja tylko suba brakuje a nie wiem jak podłaczyc wzmacniacz.

muchamati2,

a jakie Ty masz wyposażenie? Jak pomnę to chyba nie masz LCD i climatronica?! No to cięzko mi sie wypowiedzieć w konkretach, bo ja akuratnie mam i LCD i climatronika, i jak spojrzałem w schemat to nnie ma na niam modułu z opisem "RADIO", mam za to jednostkę "AUDIO UNIT" i tu na wyjściach 5 -12 siedzą głosniki. Jak podejrzewam, u mnie pewnie radio siedzi wmontowane w "AUDIO UNIT"?!

Może ktoś dobierał się/albo ma schematy wersji "uboższej" i Cię poratuje. Jeżeli u Ciebie radio występuje "samodzielnie" (w co wątpię), i puszcza sygnał po linii do wzmocnienia, to pewnie będziesz mógł sobie zmontować RCA - ale raczej myślę, że chcąc iść w tymkierunku to raczej potrzebny będzie Ci sprzęt niefabryczny.

Ps.

A tak swoją drogą sąsiad, to jak miałbyś wolną chwilę w okolicach południa w niedzielę 19/09/2010, to zapraszam do Płocka, na 12:00 na plac pod Teatr Dramatyczny. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...