Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana szyby w almera tino

Gość mecelos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jest to moj pierwszy post i pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc.

moze przejde do konkretu.Kupilem nowe drzwi do nissan almera tino.okazalo sie ze po wypakowaniu szyba jest konretnie zbita.

czy moglby ktos wyjasnic jak moge ja wymienic?mam oczywiscie druga z moich drugich drzwi.

pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

Jak rozbierzesz drzwi sam na to wpadniesz. Szyba jest zamocowana do prowadnicy od dołu dwoma śrubami. Odkręcasz je i manipulując szybą wyciągasz ostrożnie z wnętrza drzwi. Przodu co prawda nie rozbierałem bo przyciemniałem tylko tył i robota jest w miarę prosta - wystarczy tylko rozebrać drzwi i zobaczyć co i jak.

Witam serdecznie.

Jest to moj pierwszy post i pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc.

moze przejde do konkretu.Kupilem nowe drzwi do nissan almera tino.okazalo sie ze po wypakowaniu szyba jest konretnie zbita.

czy moglby ktos wyjasnic jak moge ja wymienic?mam oczywiscie druga z moich drugich drzwi.

pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

czmiel_t

podejrzewam że mocowania szyb, i zapewne zdejmowanie boczków, są podobne na przednich i tylnych drzwiach (brak info od autora o którą szybę/drzwi chodzi, ja a w zasadzie mi warsztat musiał wstawiać prawą przednią jak wandale stłukli).

A Kolega mecelos zorientowałby się w czym rzecz, gdyby tylko poszedł za wskazówką "z górnej półki": "Przeczytaj zanim napiszesz!!!". Wtedy trafiłby chociażby na wątek: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/69195-wymiana-glosnika/ , i niby jest o wymianie głośnika, ale podobnie jak przy szybie, nie obejdzie się bez rozbierania boczka. Tylko po co trudzić się poszukiwaniami, skoro można "wpaść do lokalu, lać na lewo i prawo", i kto by zwracał uwagę że to nie "mordownia" tylko "klub wesołego staruszka". ;):D

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...