Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Autoalarm czy blokada skrzyni biegów?

meridion
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli nie warto w to inwestować ? też będę miał wersje Tekna z inteligentnym kluczykiem a nad tym zastanawiam się jako dodatkowo drugie zabezpieczenie które razem z kluczykiem(alarm z serwisu nissana) bedzie siedzieć w kieszeni a ja nie będę myslał o wciskaniu ukrytego przycisku - bo to że chciałbym odcięcie zamontować to dla tego że bede bardziej spokojny że uprzyksze złodziejom prace i zmniejsze szanse odjechania przez kogos innego

Dodatkowo doszedłby średniej grubości łańcuch w wężu gumowym z kłódką policyjną (to tylko jak zostawiam auto na caly dzien/supermarket/cala noc/nieciekawa okolica)

Witam. Nie jestem pewien, ale czy ingerencja w elektronikę ( montaż dodatkowych inteligentnych kluczyków , blokady zapłonu lub innych obwodów) jeśli auto jest na gwarancji , nie spowoduje jej utraty ?

Pozdr........castoro

Gość janusz-pawlak

Będziemy dumnie nasze Nissanowskie inteligentne kluczyki nosili na sercu. :D Jednak już tak poważnie rzecz biorąc jest to chyba najlepszy pomysł.

Męskie spodnie mają taką ukrytą kieszonkę co prawda na inną rzecz a nie kluczyk.

Ale tam noszę kluczyk. Jak nie zapomnę spodni to odjadę, wyjąć bardzo trudno nawet samemu.

Uważam że miejsce idealne

jp

Męskie spodnie mają taką ukrytą kieszonkę co prawda na inną rzecz a nie kluczyk.

Ale tam noszę kluczyk. Jak nie zapomnę spodni to odjadę, wyjąć bardzo trudno nawet samemu.

Uważam że miejsce idealne

jp

w sumie to każdy ma swoje miejsce idealne do noszenia kluczy, ja praktykuje tak bo autem co jakiś czas jeździ inna osoba,a dodatkowo zaczepiam na smyczy klucze od garażu w którym się aktualnie znajduje auto, no i ekran telefonu chronię przed uszkodzeniem.

• 4 lata później...

Witam. Nie jestem pewien, ale czy ingerencja w elektronikę ( montaż dodatkowych inteligentnych kluczyków , blokady zapłonu lub innych obwodów) jeśli auto jest na gwarancji , nie spowoduje jej utraty ?

Pozdr........castoro

Pewnie zależy, kto ci to montuje. ja mam mechaniczną blokadę na skrzynię kupioną i montowaną w niedzwiedz-lock. wydawałoby się, że skoro do montażu rozbierają całą skrzynię to strach, co będzie z gwarancją, ale wcale nie! więc pewnie w przypadku elektronicznych zabezpieczeń też są sposoby, żeby montować bez ryzyka utraty gwarancji. jak masz wątpliwości, lepiej idź do jakiegoś renomowanego warsztatu, autoryzowanego.