a_o_s Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 p 12, 1.8, 2002 r. wygląda na to, że mam problem ze skrzynią biegów. mechanicy mówią, ze mam dwie opcje, albo wymiana skrzyni na jakąś używaną, albo regeneracja. podobno ta pierwsza, jest tańsza, ale z drugiej stroni nie mam gwarancji co kupuję. co mi się bardziej kalkuluje? to znaczy, co będzie dawało większą gwarancję, że skrzynia się nie posypie w przyszłości? no i waszym zdaniem jakie to koszty? jak sprawdzałem na allego, koszt zakupu skrzyni używanej, to kwota między 1 a 2 tys. a ile kosztowac może regeneracja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 nie regenerowalbym bez gwarancji co najmniej na 2-3 lata a takiej chyba nigdzie nie dostaniesz, kup uzywana i przeszczep mysle ze taniej tez dostaniesz moze cos z anglikow wybierzesz o ile wogole pasuja ale chyba powinny bo niby czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_o_s Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 rozumiem. ale jaką mam gwarancję, że jak kupię skrzynię używaną, nie będę miał takiego samego problemu jeszcze raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d3cK Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 nie masz ja bym regenerował swoją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Zadzwoń do nich warsztat sprawdzony i solidny . Robią też skrzynie z wysyłką . http://lukaszdmowski.prv.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_o_s Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 robię wymianę łożysk. pod koniec tygodnia powinienem być już po wszystkim. zobaczymy czy to pomoże. okazało się, że skrzynia biegów jest w środku igła! nie ma luzów, nie ma opiłków, wszystko gra. samochód dalej warczy, czyli jestem w tym samym miejscu co byłem przedtem ale pomysłów na to co może to być brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.