Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z GAZEM

Gość razor33
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie , niewiem co sie stało a nic sie takiego niedziało przedtem , jak postoje troszke dłuzej to za chiny ludowej niechce mi sie przełonczyc na gaz dopiero jak ujade pare metrów to sie przełąncza elegancko na gaz stane zgasze i zapali na gazie , dodam ze nic sie wczesniej tak nierobiło mam to od 2 dni moze to ze zatankowałem jakis ciulowy gaz bo na tamtym gazie to auto cos słąbe było wyjezdziłem do konca ten gaz i zatankowałem nowy i mocniejsze jest , od tego czasu tak jak wczesniej opisałem sie dzieje .

kurde Dino jeszcze chwile i kupuje tą kule ,,,,szklaną ...

jak nie wiesz to powiec czy primera do 93 roku to wykluczymy sekwencje ,,,jak nie wiesz czy 1czy 2 gen ,,,tto czy masz na wężu masz silniczek krokowy takie czarne z 4 kabelkami ,,,,i czy masz czujnik temp w reduktorze ,,,ale strzelam na pierdzenie reduktora ,,

:dribble:

kurde Dino jeszcze chwile i kupuje tą kule ,,,,szklaną ...

jak nie wiesz to powiec czy primera do 93 roku to wykluczymy sekwencje ,

kuli zaczyna szukać już na znanym portalu :devil:

a odnośnie tego 93 to przesadziłeś, bo ludziska potrafią do młodszych wsadzić IIgen bo wystarczy :dribble:

Instalacja STAKO II generacji załozona w 2008 przejechane na instalacji 30 tys , jest tam takie cos czarne taka kosta jak jest na benzynie a przełancza sie na gaz to pstyka jak pstyknie to sie przełonczyło na gaz , ale muwie przełancza sie jak ujade pare metrów i jak postoje troszke to zapale i przełonczy sie na gaz bez problemu tylko jak dłuzej stoje to cos niechce sie przełonczyc .

sprawdź wszystkie połączenia, zobacz czy cewka na elektrozaworze nie przycina się od temperatury, jak tu wszystko będzie OK to trzeba zerknąć w parownik, może już jest zasyfiony,

Tofu da radę sekwencję do monowtrysku ;)

zakręć zawór na butli i będzie gitt, wyleci tylko to co jest w miedzi od butli

powinieneś mieć 3 zawory odcinające gaz

Wielozawór butla

elektrozawór z filterkiem pod maską

i zawór na reduktorze

można grzebać przy reduktorze jak Ci trzyma elektrozawór

czyszczenie membran i ew wymiana też nie zaszkodzi ,,,,

problem jest takie że zabrudza się tłoczek w elektrozawodze na reduktorze bo jest Temperatura i sie przycina mam to też niestety nagminnie na sekwencji,,,

no jest tam cos takie jak by elektro zawór i ida tam 4 kabelki tnz, po dwa złonczone jako jedno wejscie czyli dwa wejscia + i - i dwa z nich ida do parownika to chyba ten elektrozawór i tam jest chyba filterek tak ??

lepiej zakręcić, chyba, że jest elektrozawór na butli to on powinien trzymać

ja zakręcam na święty spokój a elektro zawór zobacz sobie jakie ma przeloty w środku ,,, jak zaczniesz uderzać filterkiem o twarde podłoże to zobaczysz jaka tona opiłków wylatuje w łapę go i do sklepu stacji lub dzieś gdzie mają ostatnio wiem że wszędzie tym handlują w cenie takiej jak Dino podał ja ostatnie jak wyciągałem elektro zaw ,,,to przeczepałem mojego i spowrotem bo wiele nie ma przelatane ,,

to niech usunie tą usterkę a filtr sobie sam wymienisz, tylko popatrz co zrobił, bo to pewnie głupota jakaś z przewodami albo coś innego, mało skomplikowanego,