Gość Tofu Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 po pierwsze to weź kawałek kabelka odłącz od cewki niebieski kabelek +i przyłuż jeden koniec do tego + a drugi do aku też + tz tak uderzaj kabelkiem i słuchaj czy za każdym razem słychać takie samo stuknięcie jak nie to rozbierasz gada ,,,,--->>>> zobacz czy ma u góry segera czy śrubę jak segera to zobacz czy cewka si obraca ,,, ściągnij segera i możesz cewkę wyciągnąć do góry o zobaczyć czy jest czysto ba trzpieniu zaworu a cewką --wyczyścić jak zobaczysz na dole tego trzpienia szesciokant to nasadowy klucz albo koronka i odkręcasz i wyciągasz trzpień z tłoczkiem i patrzysz czy luźno chodzi czy jest tam sporo czarnego smaru , powinna też być sprężynka ... jak masz od razu u góry śrubę tak jak w elektrozaworze to bezie to wyglądało analogicznie Wiadomo przy rozkręcaniu musisz mieć zamknięty obieg gazu przynajmniej przez elektrozawór a jak zakręcisz butle to też nie jest źle no i oczywiście pasuje dać nowe oringi sprawdzić szczelność poprostu dobrze to poskręcać w kwesti teori jak to działa to niebieskie to cewka --elektromagnes w jej środku jest metal i tłoczek który pod wpływem działania siły elektromagnetycznej zapitala do góry .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 na benzynie mi sie cos porobiło , zaczoł mi szarpac wiec mówie ze to wina filtra paliwa wymieniłem ok wszystko wruciło do normy , ale dzis znowu mi cos zaczeło go szarpac na benzynie przegazówa idzie ok ale dopiero po osiagnieciu 3 tys obrotów nabiera stopniowo mocy , wiecie moze co to moze byc .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 a kiedy ostatnio tankowales paliwo do zbiornika jesli to bylo dawno to paliwo rozlozylo sie na cesci skladowe i wytracila sie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 paliwo tankuje czesto bo tez jezdrze na paliwie a ostatnio to 3 dni temu . wtryski chyba niemaja nic do tego nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 a przepływka ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 tzn co przepływka , ztego co widze jak ja rozebrałem bo czysciłem benzyna ekstrakcyjna ta wszystko jest na swoim miejscu tzn te druciki sa tak jak nalezy nic nie uszkodzone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 nigdy nie jest uszkodzona mechanicznie, ale trzeba pomierzyć czy ma wartości jak powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Wiec jak mam sie do tego zabrac moze podpowiesz co i jak mam pomierzyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Wiec jak mam sie do tego zabrac moze podpowiesz co i jak mam pomierzyc . jaki masz przepływomierz ile wychodzi przewodów?? trzeba zmierzyć wartości napięcia, popatrz TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 bodajze cztery ale niejestem pewny , niechce mi sie isc sprawdzac , powiedz mi co sie dzieje jak jest złą wartosc napiecia , albo jak jest dobra czy to daje moc jakas czy nie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 bodajze cztery ale niejestem pewny , niechce mi sie isc sprawdzac , kurcze, nie wiem, ale nie chce mi się chyba myśleć czy to coś daje czy nie i pisać gotowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Wiec tak zmerzyłem to napięcie przepływki i mam tzn tak mierzyłem troszke inaczej niz jest w tym dziale zrób to sam , zmierzyłem napiecie i mam 14.12v tzn jest to tak jak ładowanie akumulatora niewiem czy dobrze to robie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 to sprawdziłeś że masz zasilanie przepływki a teraz zmierz kabelki co idą do ECU .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Dobra ale gdzie sa te kabelki od ECU i jak mam to sprawdzic tak samo jak przepływke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 wszystkie kabelki sprawdzałeś ,,, jedno to masa jeszcze a 2 wyjściowe powinny być .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 wszystkie kabelki sprawdzałeś ,,, jedno to masa jeszcze a 2 wyjściowe powinny być .. oj masz cierpliwość przyjacielu, zważywszy na to co kolega napisał wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 ok sprawdze , ale odłonczyłem kleme minusowa od aku na noc zapaliłem rano i cos tak jak by sie poprawiło i było lepiej przełancza sie fajnie tera na gaz , a tak pozatym to chyba z przepływka jest wszystko wporzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 zaczynam sie już niczemu nie dziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razor33 Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 tofu a moze ty wiesz kuzwa , niemoge nigdzie znalesc jaki mam typ silnika , tam gdzie jest numer silnika to pierwsze Pisze SR20 a w dowodzie powinienem miec chyba to wpisane moze mi podpowiesz kaj mam szukac jaki to model SR20De napewno ale gdzie to jest i jak szukac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi