Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z GAZEM

Gość razor33
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

po pierwsze to weź kawałek kabelka odłącz od cewki niebieski kabelek +i przyłuż jeden koniec do tego + a drugi do aku też + tz tak uderzaj kabelkiem i słuchaj czy za każdym razem słychać takie samo stuknięcie jak nie to rozbierasz gada ,,,,--->>>>

zobacz czy ma u góry segera czy śrubę jak segera to zobacz czy cewka si obraca ,,, ściągnij segera i możesz cewkę wyciągnąć do góry o zobaczyć czy jest czysto ba trzpieniu zaworu a cewką --wyczyścić jak zobaczysz na dole tego trzpienia szesciokant to nasadowy klucz albo koronka i odkręcasz i wyciągasz trzpień z tłoczkiem i patrzysz czy luźno chodzi czy jest tam sporo czarnego smaru , powinna też być sprężynka ...

jak masz od razu u góry śrubę tak jak w elektrozaworze to bezie to wyglądało analogicznie

Wiadomo przy rozkręcaniu musisz mieć zamknięty obieg gazu przynajmniej przez elektrozawór a jak zakręcisz butle to też nie jest źle no i oczywiście pasuje dać nowe oringi sprawdzić szczelność poprostu dobrze to poskręcać

w kwesti teori jak to działa to niebieskie to cewka --elektromagnes w jej środku jest metal i tłoczek który pod wpływem działania siły elektromagnetycznej zapitala do góry ....

na benzynie mi sie cos porobiło , zaczoł mi szarpac wiec mówie ze to wina filtra paliwa wymieniłem ok wszystko wruciło do normy , ale dzis znowu mi cos zaczeło go szarpac na benzynie przegazówa idzie ok ale dopiero po osiagnieciu 3 tys obrotów nabiera stopniowo mocy , wiecie moze co to moze byc ..

a kiedy ostatnio tankowales paliwo do zbiornika jesli to bylo dawno to paliwo rozlozylo sie na cesci skladowe i wytracila sie woda

Wiec jak mam sie do tego zabrac moze podpowiesz co i jak mam pomierzyc .

jaki masz przepływomierz ile wychodzi przewodów?? trzeba zmierzyć wartości napięcia, popatrz TU

bodajze cztery ale niejestem pewny , niechce mi sie isc sprawdzac ,

kurcze, nie wiem, ale nie chce mi się chyba myśleć czy to coś daje czy nie i pisać gotowca :D

Wiec tak zmerzyłem to napięcie przepływki i mam tzn tak mierzyłem troszke inaczej niz jest w tym dziale zrób to sam , zmierzyłem napiecie i mam 14.12v tzn jest to tak jak ładowanie akumulatora niewiem czy dobrze to robie .

wszystkie kabelki sprawdzałeś ,,, jedno to masa jeszcze a 2 wyjściowe powinny być ..

oj masz cierpliwość przyjacielu, :whistle: zważywszy na to co kolega napisał wyżej :devil:

ok sprawdze , ale odłonczyłem kleme minusowa od aku na noc zapaliłem rano i cos tak jak by sie poprawiło i było lepiej przełancza sie fajnie tera na gaz , a tak pozatym to chyba z przepływka jest wszystko wporzo .

• 2 tygodnie później...

tofu a moze ty wiesz kuzwa , niemoge nigdzie znalesc jaki mam typ silnika , tam gdzie jest numer silnika to pierwsze Pisze SR20 a w dowodzie powinienem miec chyba to wpisane moze mi podpowiesz kaj mam szukac jaki to model SR20De napewno ale gdzie to jest i jak szukac .