Gość buntownik Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam, Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi na tym forum. Od kilku dni jestem posiadaczem Primery P12 z 2003r z silnikiem 1.9. DCI. Zauważyłem, że z rurki od korka chłodnicy wydobywa się para na rozgrzanym silniku ( czasem jest czasem nie ) i napewno pluje też kropelkami płynu bo widać i czuć go na w obrębie rurki. Czym to może być spowodowane? samochód się nie grzeje a nawet kreska jest trochę poniżej połowy. Wczoraj odpaliłem samochód przejechałem ok 2 km w korku, zatrzymałem otworzyłem maskę, odkręciłem trochę korek od zbiorniczka wyrównawczego to cały płyn zapełnił zbiorniczek a nawet było sporo ponad kreskę max. Czy to oznacza, że jest za dużo płynu i auto wyrzuca jego nadmiar jak się rozgrzeje?? Pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły. Konrad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarcoon Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Zbiorniczek napełnił się płynem dopiero po odkręceniu korka, a wcześniej był pusty? A tak w ogóle to nigdy nie należy odkręcać korka od zbiorniczka wyrównawczego gdy silnik jest rozgrzany bo można się poparzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buntownik Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Wiem wiem, ale samochód się jeszcze nie rozgrzał. Natomiast jak otworzyłem maskę w zbiorniczku nie było płynu ale jak odkręciłem lekko korek to spłynął z chłodnicy i było go ponad max kreskę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.