Gość WooX Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mam od pewnego czasu taki problem, że przy dodawaniu gazu na zimnym silniku dają się słyszeć takie odgłosy typu wiuuu czy ziuu.. tutaj link jak to brzmi. Dałem też zapytanie na ogólnej pomocy technicznej ale myślę, że tutaj bardziej będzie się orientował co to może być. Nadmienie jeszcze , że wypada mi akurat termin wymiany oleju, czy to moze byc przyczyną?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mam od pewnego czasu taki problem, że przy dodawaniu gazu na zimnym silniku dają się słyszeć takie odgłosy typu wiuuu czy ziuu.. tutaj link jak to brzmi. Dałem też zapytanie na ogólnej pomocy technicznej ale myślę, że tutaj bardziej będzie się orientował co to może być. Nadmienie jeszcze , że wypada mi akurat termin wymiany oleju, czy to moze byc przyczyną?pozdrawiam To tylko przy dodawaniu gazu bo z filmiku tak jak by to na wolnych tez występowało jakies buczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekjar Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 (edytowane) Brzmi jak coś w układzie napędowym, czy łożysko, czy sprzęgło, czy coś w skrzynce.. Przy odpuszczaniu gazu ja to słyszę. Edytowane 18 Września 2010 przez maciekjar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooX Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Tak, przy odpuszczeniu gazu tez to slychac. Pojecia nie mam co to moze byc.. Oby nic kosztownego w naprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Chodzi o to takie huczenie? Niczym wiatr w kominie? Lozysko mi przychodzi do glowy... ale az tak by nie buczalo. Nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooX Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Chodzi o to takie huczenie? Niczym wiatr w kominie? Lozysko mi przychodzi do glowy... ale az tak by nie buczalo. Nie wiem... Coś jak w kominie właśnie. Postanowiłem wybrać się na przegląd. Znajomy serwisuje tam swoją 350z i polecał (Warszawa Ostrobramska 38a). Wymienili olej filtry itd. Irytującą mnie rzeczą, jest jeszcze brzęczenie tłumika przy 2000 obrotów. Szef całego serwisu stwierdził, że te dźwięki to przez ten tłumik. Ja jakoś nie jestem przekonany, ale pojeździmy zobaczymy.. Reszta samochodu podobno bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ILLINX Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam Mam pytanie: czy juz doszedles co to za dzwiek, bo wlasnie zalozylem temat z (jak slucham twoj filmik) prawie identycznym problemem. Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Łożysko na wale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooX Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 cholender no nie doszedłem do tego co to jest. W ASO nissana nie słyszeli tego, no bo jak mieli słyszeć jak przyjechałem 30 km a ten silnik się chłodzi pół dnia.. Nie wiem co z tym zrobić.. No a czy łożysko po rozgrzaniu działa lepiej? Trzeba ten problem na wiosnę rozwiązać bo jest to denerwująca sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 cholender no nie doszedłem do tego co to jest. W ASO nissana nie słyszeli tego, no bo jak mieli słyszeć jak przyjechałem 30 km a ten silnik się chłodzi pół dnia.. Nie wiem co z tym zrobić.. No a czy łożysko po rozgrzaniu działa lepiej? Trzeba ten problem na wiosnę rozwiązać bo jest to denerwująca sprawa... he, ja miewam podobny odgłos jak jest mróz i odpalam brykę. Przez chwilę takie wycie odchodzi. Po wyłączeniu nawiewu kabiny przestaje wyć czyli że to wentylator. Choć oczywiście u Ciebie może to być coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi