Gość Rafaello_P Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Wykonałem trochę testów, moim zdaniem jednoznacznie szum pochodzi od bocznych lusterek. Nie jest to żadna uszczelka czy szczelina. Podobno w Skodzie Yeti słychać to jeszcze bardziej. Cóż, nie przejmować się i jeździć dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Wykonałem trochę testów, moim zdaniem jednoznacznie szum pochodzi od bocznych lusterek. Nie jest to żadna uszczelka czy szczelina. Podobno w Skodzie Yeti słychać to jeszcze bardziej. Cóż, nie przejmować się i jeździć dalej... kumplowi piszczy/świszczy lusterko w Audi A4 AVANT rocznik 2009 - tak dla pocieszenie. Na takie usterki cierpią też marki premium. Cóż płaci się premium a nie wszystko jest premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 ja na początku interesowałem się wyciszeniem samochodu, bo też mi to przeszkadza, ale za drogo wyszło - więc zrezygnowałem. Gdybym jednak nie liczył się z kasą zrobiłbym wyciszenie komory silnika i nadkoli właśnie. Jak się dowiadywałem to w jednej firmie w W-wie powiedziano mi, że to kosztuje 2800. Założyłem, że na przyszły rok jak się uda spłacić auto i odłożyć trochę grosza, to to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Jak się dowiadywałem to w jednej firmie w W-wie powiedziano mi, że to kosztuje 2800. Założyłem, że na przyszły rok jak się uda spłacić auto i odłożyć trochę grosza, to to zrobię. a co w takiej cenie wyciszają? silnik, nadkola, podwozie? gwarancję jakąś dają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 a co w takiej cenie wyciszają? silnik, nadkola, podwozie? gwarancję jakąś dają? Chodzi mi o tych ludzi, pytałem o wyciszenie silnika. Ale jak teraz patrzę na ceny to mam wrażenie, że nieźle poszły do góry, więc to co napisałem powyżej może być nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Chodzi mi o tych ludzi, pytałem o wyciszenie silnika. Ale jak teraz patrzę na ceny to mam wrażenie, że nieźle poszły do góry, więc to co napisałem powyżej może być nieaktualne. ja tych samych patrzyłem, ale kwota w zakresie 3900-5900 zł mówi mi, że aż tak bardzo mi ten hałas nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Odswieżam kotleta... Szumi z tyłu coś... Chyba są to słabe uszczelki bagażnika lub drzwi,jest jakiś sposób na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Odswieżam kotleta... Szumi z tyłu coś... Chyba są to słabe uszczelki bagażnika lub drzwi,jest jakiś sposób na to? BarracuDa Ty szukasz chyba Kaszpirowskiego Kto potrafi po takim lakonicznym opisie postawić diagnozę? To mogą być uszczelki, klocki hamulcowe, łożyska itd. Musisz sam do tego dojść. Podnieś samochód zakręć kołem i będziesz wiedział czy to klocki czy łożysko. Posadź kogoś z tyłu i podczas jazdy niech dociąga tylne drzwi. Dowiesz się czy to uszczelka w drzwiach. Co do uszczelki w bagazniku to raczej nie o nią chodzi. Gdyby klapa źle przylegała to byś slyszał skrzypienie, piski ocieranej gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 O taki Kaszpirowski to był ktoś , miał koleś fantazję ale trzeba przyznać,że potrafił ludzi omotać Co do tego hałasu to praktycznie jest od zawsze i gdyby było to łożysko to bym nie pisał o uszczelkach,trochę coś tam znam się na mechanice a klocki i tarcze są nowe. Dla mnie to ewidentnie jest uszczelka drzwi lub wyciszenie a raczej jego brak,ale auto jest budżetowe więc z drugiej str nie ma się co dziwić Jak znajdę czas to rozbiorę bagażnik i zobaczę co tam można poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi