Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Szum powietrza powyżej 80 km/h

Gość Rafaello_P
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafaello_P

Wykonałem trochę testów, moim zdaniem jednoznacznie szum pochodzi od bocznych lusterek. Nie jest to żadna uszczelka czy szczelina. Podobno w Skodzie Yeti słychać to jeszcze bardziej.

Cóż, nie przejmować się i jeździć dalej...

Wykonałem trochę testów, moim zdaniem jednoznacznie szum pochodzi od bocznych lusterek. Nie jest to żadna uszczelka czy szczelina. Podobno w Skodzie Yeti słychać to jeszcze bardziej.

Cóż, nie przejmować się i jeździć dalej...

kumplowi piszczy/świszczy lusterko w Audi A4 AVANT rocznik 2009 :D - tak dla pocieszenie. Na takie usterki cierpią też marki premium. Cóż płaci się premium a nie wszystko jest premium :D

ja na początku interesowałem się wyciszeniem samochodu, bo też mi to przeszkadza, ale za drogo wyszło - więc zrezygnowałem. Gdybym jednak nie liczył się z kasą zrobiłbym wyciszenie komory silnika i nadkoli właśnie.

Jak się dowiadywałem to w jednej firmie w W-wie powiedziano mi, że to kosztuje 2800. Założyłem, że na przyszły rok jak się uda spłacić auto i odłożyć trochę grosza, to to zrobię.

Jak się dowiadywałem to w jednej firmie w W-wie powiedziano mi, że to kosztuje 2800. Założyłem, że na przyszły rok jak się uda spłacić auto i odłożyć trochę grosza, to to zrobię.

a co w takiej cenie wyciszają? silnik, nadkola, podwozie? gwarancję jakąś dają?

a co w takiej cenie wyciszają? silnik, nadkola, podwozie? gwarancję jakąś dają?

Chodzi mi o tych ludzi, pytałem o wyciszenie silnika. Ale jak teraz patrzę na ceny to mam wrażenie, że nieźle poszły do góry, więc to co napisałem powyżej może być nieaktualne.

Chodzi mi o tych ludzi, pytałem o wyciszenie silnika. Ale jak teraz patrzę na ceny to mam wrażenie, że nieźle poszły do góry, więc to co napisałem powyżej może być nieaktualne.

ja tych samych patrzyłem, ale kwota w zakresie 3900-5900 zł mówi mi, że aż tak bardzo mi ten hałas nie przeszkadza :)

• 5 lat później...

Odswieżam kotleta... Szumi z tyłu coś... Chyba są to słabe uszczelki bagażnika lub drzwi,jest jakiś sposób na to?

Odswieżam kotleta... Szumi z tyłu coś... Chyba są to słabe uszczelki bagażnika lub drzwi,jest jakiś sposób na to?

BarracuDa Ty szukasz chyba Kaszpirowskiego :)

Kto potrafi po takim lakonicznym opisie postawić diagnozę?

To mogą być uszczelki, klocki hamulcowe, łożyska itd.

Musisz sam do tego dojść. Podnieś samochód zakręć kołem i będziesz wiedział czy to klocki czy łożysko. Posadź kogoś z tyłu i podczas jazdy niech dociąga tylne drzwi. Dowiesz się czy to uszczelka w drzwiach. Co do uszczelki w bagazniku to raczej nie o nią chodzi. Gdyby klapa źle przylegała to byś slyszał skrzypienie, piski ocieranej gumy.

O taki Kaszpirowski to był ktoś , miał koleś fantazję ale trzeba przyznać,że potrafił ludzi omotać :D

Co do tego hałasu to praktycznie jest od zawsze i gdyby było to łożysko to bym nie pisał o uszczelkach,trochę coś tam znam się na mechanice ;) a klocki i tarcze są nowe. Dla mnie to ewidentnie jest uszczelka drzwi lub wyciszenie a raczej jego brak,ale auto jest budżetowe więc z drugiej str nie ma się co dziwić :rolleyes:

Jak znajdę czas to rozbiorę bagażnik i zobaczę  co tam można poprawić.