Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rozrusznik

Gość johny2007

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką dzwiną rzecz ze rozrusznik mi sie nieraz zawiesza i teraz takie pytanie co jest tego przyczyna szczotki czy włącznik elektromagnetyczny lub cos innego.... i czy mozna to jakos sprawdzic

Podkreslam ze po przekreceniu kluczyka przygasa swiatełko jak zawsze tylko nie kreci i wystarczy puknąć w rozrusznik czy automat i wszystko działa do jakiegos czasu....

prosi się generalka co ja też musze machnąć przed zimą ale zawieszanie sie szczoteczek powoduje że nie zaskakuje ,,,a czyszczenie automatu tez nie zaszkodzi ,,, BENDIX namierz wiem że do SR20 szczotki 50 zł ... :|

wyjąłem wszystko miesiac temu, wyczysciłem paperem sciernym miesjce poruszania sie szczotek, szczotki wydawały sie dobre.(i przez ten miesiac działało bez problemu i znowu sie zaczeło od nowa)... a automat jak przeczyscic..(da się to rozebrac...) luzów nie ma łożyskach wiec chyba jest ok..

Gość kroliqster

wyjąłem wszystko miesiac temu, wyczysciłem paperem sciernym miesjce poruszania sie szczotek, szczotki wydawały sie dobre.(i przez ten miesiac działało bez problemu i znowu sie zaczeło od nowa)... a automat jak przeczyscic..(da się to rozebrac...) luzów nie ma łożyskach wiec chyba jest ok..

ja mialem podobnie jak sie bendix zawieszal, kupilem regenerowany oryginal dziala juz 2 rok bez problemu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...