Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podświetlenie deski rozdzielczej.

Gość Sedric

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. W moim słoneczniku nie działa dioda w przycisku ogrzewania tylnej szyby oraz światła przeciw mgłowego. Od jakiegoś czasu padło też podświetlenie przycisku opuszczenia szyby kierowcy (tego który po krótkim naciśnięciu opuszcza szybę do końca). Wie ktoś może gdzie dostane takie malutkie żaróweczki w fabrycznym kolorze? W przyciskach pod radiem są z tego co widzę 2 diody jedna świeciła po wciśnięciu, wie ktoś może jakie zadanie spełniała druga? Jest to już mój drugi Sunny, w obu występował ten problem i teraz chciał bym go rozwiązać:)

PS. Przeszukałem forum jednak niestety odpowiedzi na pytania nie znalazłem.

Pewnie masz na mysli nawiew zew-wew pod radiem.W primerkach p11 tez sa tam dwie żarówki.Jak jest wyłaczone to pali sie tylko podswietlenie a jak właczysz wew to u mnie pali sie pomaranczowy kolor taki dodatkowy kolor na przycisku nie widac go dopiero jak właczysz go. A co do żarówek to chyba w jakims elektronicznym powinienes dostac diody z kolorem jaki chcesz albo takie malutkie żaróweczki.Chyba maja seryjnie ye wady że sie przepalaja w nismo ,bo czesto to pisza ze przepalone itp.

Chodzi mi o te które znajdują się wewnątrz przycisku np. ogrzewania tylnej szyby. Żeby je wyjąć trzeba przekręcić plastik w którym są umocowane i wyciągnąć np. igłą.

Gość kroliqster

Chodzi mi o te które znajdują się wewnątrz przycisku np. ogrzewania tylnej szyby. Żeby je wyjąć trzeba przekręcić plastik w którym są umocowane i wyciągnąć np. igłą.

mozna kupic w sklepie motoryzacyjnym, tuningowym - ale ja cale podswietlanie zrobilem na diody i w przycskach tez wpasowalem diody do licznika od astry F wszystko pieknie swieci az milo patrzec :) no i diody do tego sa bardziej trwale

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...