Gość kriss999 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam kolegów mam problem z pedałem sprzęgła nie zawsze odbija.Wymieniłem pompe i wezyk od wysprzeglika oraz gumki wysprzeglika .Pomogło troche ale jak postoi dłuzej to jest to samo.Co robic terrano2 95r 2,7td. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drewniany Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam kolegów mam problem z pedałem sprzęgła nie zawsze odbija.Wymieniłem pompe i wezyk od wysprzeglika oraz gumki wysprzeglika .Pomogło troche ale jak postoi dłuzej to jest to samo.Co robic terrano2 95r 2,7td. Witaj Kolego może to Ci pomorze http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/54970-sprzego-krotkie-i-nie-odbija-peda/page__st__20__p__733588__hl__drewniany__fromsearch__1entry733588 u mnie zadziałalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jachu308 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Witam.Miałem to samo co Ty, wymieniłem pompę,przewód elastyczny i nic. Dopiero kolega dokładnie obejrzał mocowanie pedału i okazało się że otwór w pedale w którym mocujemy tłok pompy ma kształt elipsy zamiast koła, mocowanie sprężyny też nie wyglądało za ciekawie (wszystkie otwory były powiększone).Wykręć cały pedał z mocowaniem i przyjrzyj się temu może to jest twoim problemem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drewniany Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witaj kolego kriss999 Poradziłeś sobie z tematem ??? Jak tak to napisz co było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldek 1980 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam u mnie był podobny problem przejrzałem porady kolegów od przewodu gumowego po zapowietrzone sprzęgło a mój magik wymienił płyn w pompie ponieważ zalany był płynem do wspomagania a nie hamulcowym i już jest ok ale pewnie na tym sie nie skończy więc kupiłem już na alegro pmpke sprzęgła i czekam aż stara padnie bo pewnie moja po pracy na płynie do wspomagania długo już nie podział Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam u mnie był podobny problem przejrzałem porady kolegów od przewodu gumowego po zapowietrzone sprzęgło a mój magik wymienił płyn w pompie ponieważ zalany był płynem do wspomagania a nie hamulcowym i już jest ok ale pewnie na tym sie nie skończy więc kupiłem już na alegro pmpke sprzęgła i czekam aż stara padnie bo pewnie moja po pracy na płynie do wspomagania długo już nie podział Pozdrawiam Witam, Jeżeli uszczelnienia wytrzymały i elastyczny przewód ciśnieniowy do wysprzęgnika, to nic złego nie powinno się z pompką wydarzyć. Płyn do wspomagania musi zapewniać smarowanie pompie więc smarowanie było, uszczelnienia jak wytrzymują agresywny płyn hamulcowy to i powinny wytrzymać płyn do wspomagania. Przed korozją też wszystko zostało zabezpieczone. Stary płyn hamulcowy stosuję do rozruszania wszelkich połączeń, jest bardzo skuteczny i co najważniejsze po wymianie w samochodzie jest za darmo. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi108 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam! Przy ostatnich mrozach ja też zaczynam zauważac problemy z pedałem sprzęgła - słabo odbija, choć da się jeszcze jeździć. Zastanawiam się, czy nie jest to związane z małą ilościa płynu w tym zbiorniczku przy siłowniku sprzęgła - na dobrą sprawe płynu nie widać, czyli jest poniżej minimum. Gdzie się dolewa tego płynu i co to za płyn? Hamulcowy czy od wspomagania kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drewniany Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Gdzie się dolewa tego płynu i co to za płyn? Hamulcowy czy od wspomagania kierownicy? Witam Płyn dolewasz do tego zbiorniczka z góry (zdjąć kapsel), a plyn taki sam jak do hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 I jeszcze sprawdź jakiej jakości jest ten płyn. Może się okazać, że zamiast płynu masz czarną zupę. Wymiana płynu nie jest specjalnie skomplikowana, tylko trzeba mieć kanał, bo dostęp mizerny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.