Gość vojpiotr Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Witam, Wczoraj okazalo sie,ze mam do wymiany akumulator (posluzyl ponad 4 lata). I tu pojawia sie pytanie jaki ? Na aktualnym sa tyko symbole 80D23L. Jak sadze jest to akumulator Panasonic, ale nia ma na nim zadnych informacji o parametrach. Gdzies wyczytalem,ze powinno byc 65 Ah, 582 A ale nie udalo mi sie tego potwierdzic (telefonicznie w ASO nie widzieli, oryginal kosztuje ok. 1 000 PLN ). Czy ktoś ma jakies informacje w tej kwestii ? Dodam tylko,ze Murano jest z UE 2006r. Moze ktos wie jaki i gdzie najlepiej (taniej) kupic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość auto-moto Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 PANASONIC o symbolu 80D26L-FH 65Ah/582A z PLUSEM po prawej stronie , wymiary 260x173x227 to koszt 380 zł brutto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Bierz Vartę lub centrę futurę. Najlepiej wysyłkowo bo jest taniej i nie trzeba zdawać starego akumulatora lub płacić kaucji 30zł. W razie czego kupuj od firm które zajmują się tylko akumulatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojpiotr Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 PANASONIC o symbolu 80D26L-FH 65Ah/582A z PLUSEM po prawej stronie , wymiary 260x173x227 to koszt 380 zł brutto Niestety ale ten akumulator nie pasuje - jest za dlugi, bo ma 26cm, a (przynajmniej u mnie, w wersji EUR) jest miejsce na 23cm. Moze do wersji USA pasuje.... W katalogach sprzedawcow akumulatorow, figuruje jako zalecany akumulator 100Ah (!). W serwisie potwierdzilem,ze wlasciwy to 65Ah/582A. Kupilem Centre, o b.zblizonych parametrach. Jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.