Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rozmiar ramki na radio...

Gość skYwriter

Rekomendowane odpowiedzi

Gość skYwriter

Witam, mam pytanie, przymierzam się do kupna radia Blaupunkt na allegro...ale bez kieszeni montażowej...a obecnie mam starego Daewoo razem z kieszenią ... czy trzeba będzie ramkę jakoś przerabiać czy podejdzie na wymiar...nowe radyjko???

Mam primerke 96r.

Z góry dziękuję za odp.

Witam

Przeważnie radia Blaupunkt-a mają standardowe rozmiary 1 DIN (chyba że są dedykowane do konkretnego modelu samochodu). Najprawdopodobniej nie będziesz musiał nic przerabiać i bez problemu wejdzie.

Pozdrawiam

Delphi

Gość primeraW10

jedyny klopot jaki moze ale nie musi nastapic po zamontowaniu radia do ramki innej firmy to to ze moga nie pasowac zaczepy blokujace wysuwanie radyjka z kieszeni, ale ze wszystkim mozna sobie poradzic, zwlaszcza ze tego nie wiedac potem

Ja mam ramke od blaupunkta... zostala mi po probach przeinstalowania do Audi 80 ojca radia z rozbitego A8 :D niestety tak jak juz wyzej bylo nadmienione... niektore radia dedykowane do jakiegos samochodu nie trzymaja rozmiarow i moga sie roznic nawet o 1mm ... i juz radio prawie w ramke nie wchodzi... ramka taka nie jest droga i jesli zaczepy od Daewoo nie beda Ci pasowaly to bedziesz musial za taka zaplacic cos ok 10zl...

albo zlapac jakas szlifiereczke... i jazda ;)

Ja tak zrobielm otwory na zaczepy w ramce od blaupunkta ze teraz ta ramka trzyma mojego pioneera w micrusie 8)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...