Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Hatchback 3D, lampka w bagażniku

Qadrat

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dużo grzebałem przy swojej Almerce i zauważyłem coś, czego przez cały rok, odkąd posiadam to auto, nie widziałem. A mianowicie - lampka w bagażniku :) Z lewej strony, troszkę bardziej w tyle od lewego, tylnego głośnika. Na 100% jest to fabryczne, nie żadna samoróbka. I teraz najdziwniejsze: w lampce jest miejsce na podpięcie kostki, lecz nic nie jest podpięte. Ba, nawet nie zauważyłem żadnego guzika, który by odpowiadał za włączenie oświetlenia przy otworzeniu tylnej klapy. Też tak macie u siebie? W najbliższym czasie ni ma ch..a, podłączam to, poprowadzę kable, zamontuję automatyczny włącznik, ale dziwi mnie, po co ta lampka tam jest, skoro niepodłączona? :)

Lampka w bagażniku jest fabrycznie montowana i powinna działać po otworzeniu bagażnika. Skoro masz rozłączone połączenie to ktoś musiał tam grzebać - może zostało to rozłączone podczas montażu głośników bo przewody idą chyba w jednej wiązce. W almerach instalacja elektryczna jest tak wykonana że mimo, iż nie masz danego podzespołu zamontowanego w aucie to elektryka jest i tak przygotowana do jego montażu np. instalacje kablowe pod: głośniki tylne, halogeny itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...