Loxeal Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Mam drobny problem z odpaleniem Sereny 1,6, Raz na jakiś czas nie chce odpalić. Np. Podjeżdżam na stacje benzynową w trakcie dłużesz jazdy, tankuję, przekręcam kluczyk aby odpalić a rozrusznik nie kręci. Kiedyś miałem taką sytuację rok temu (okres wakacyjny).Ostatnio w tym tygodniu, powtórzyło się to kilka razy podczas dłuższej trasy ok 2000 km. Wyglada tak jakby stacyjka raz na jakiś czas nie łaczyła. Czy ktoś z kolegów miał podobną dolegliwość w serence.Sytuacja jest trudna do zdiagnozowania ponieważ na 99% przypadków zapala bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 aby wyeliminować stacyjkę podłącz sobie dodatkowy przewód sterujący od rozrusznika, jak spotka Cię to co zwykle z odpaleniem, to przekręć kluczyk i połącz ten przygotowany przewód z (+) aku, jak odpali to masz problem w stacyjce, jak nie odpali to masz problem w rozruszniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUETEC Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Problem z odpalaniem? - tu masz opisany mój przypadek - poczytaj - znajdzesz odpowiedź ROZRUSZNIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.