Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

X-TRAIL OGRZEWANIE NIE DZIAŁA :/

Gość Szymon K.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, niedawno kupiłem X'a klima chodzi, ale dzis rano jechałem i zobaczyłem że ciepłe powietrze nie wieje, co może być???? prozaiczny bezpiecznik? czy coś droższego.... ? HELP

Witam

Jeżeli nie działa ogrzewanie, to ja bym sprawdził czy działa nawiew. Jeśli działa, to sprawdziłbym stan płynu w układnie chłodzenia. Na wszelki wypadek wymieniłbym płyn w układzie chłodzenia, z czyszczeniem układu włącznie. Jeżeli to nie pomoże, to być może zablokował się termostat. W skrajnym przypadku nagrzewnica do wymiany, bo została już zamulona przez syf pływający w płynie chłodzącym silnik.

To są takie moje spostrzeżenia.

U mnie powodem braku ogrzewania byla uszczelka pod glowica :( jednak przy obrotach ok 3000 pojawialo sie (wyzsze cisnienie)

panowie, dzis wymienilem olej i wszyyyystkie filtry ( pylkowy byl czarny z brudu) i wszystko działa już, moze to CUD :) albo sie nie zagrzal tego ranka co nim jechale, bo czytalem gdzies na necie ze X'y sie długo grzeja, oby juz działo, pozdr...

• 5 lat później...

Czy wicie jak dobrać się do całego modułu w którym są klapki zamykające lub otwierające konkretne kanały nawiewu np na szyby, nogi itp? U mnie prawdopodobnie któraś nie domyka dopływu ciepłego powietrza z silnika. Grzeje na nogi gdy pozostałe nawiewy chłodzą

panowie, dzis wymienilem olej i wszyyyystkie filtry ( pylkowy byl czarny z brudu) i wszystko działa już, moze to CUD smile.gif albo sie nie zagrzal tego ranka co nim jechale, bo czytalem gdzies na necie ze X'y sie długo grzeja, oby juz działo, pozdr...

Nie wiem kolego, jaki model auta kupiłeś bo  o tym nie wspomniałeś... ale wpisy, że Xy długo się grzeją...?Pierwsze słyszę...mój bardzo szybko łapie temp i trzyma ciągle...

No ale jednak ważne by to było jasno ujęte, nie ma problemu z grzaniem, jeśli już to z chłodzeniem. Duża kubatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...