Kor12 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ja w swoim, przebieg 32k wymieniłem właśnie w skrzyni olej. Biorąc pod uwagę, że auto na gwarancji zleciłem to ASO, byli zdziwieni. Przekonywali mnie, że nie ma takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ja w swoim, przebieg 32k wymieniłem właśnie w skrzyni olej. Biorąc pod uwagę, że auto na gwarancji zleciłem to ASO, byli zdziwieni. Przekonywali mnie, że nie ma takiej potrzeby Był ważny powód,czy profilaktycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Ja w swoim, przebieg 32k wymieniłem właśnie w skrzyni olej. Biorąc pod uwagę, że auto na gwarancji zleciłem to ASO, byli zdziwieni. Przekonywali mnie, że nie ma takiej potrzeby Dobrze zrobiłeś.Na oleju fabrycznym chodzi jakby rzepakowym była zalana.Po zalaniu markowym olejem moja skrzynia zupełnie inaczej pracowała,miękko i delikatnie.To się czuło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor12 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Porter59, bez powodu, profilaktycznie. Zleciłem im też przy okazji konserwację podwozia. Nie zalecali jeszcze ale usługę wykonali. Podświadomie mam wrażenie że tak szybko rdza się nie wciśnie od dołu , chociaż wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Makrofag Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Cześć a ile Cię kosztowało: wymiana oleju w skrzyni (olej miałeś swój czy z serwisu?) konserwacja podwozia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor12 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Makrofag auto na gwarancji więc olej był ASO. Za wymianę wraz z olejem zapłaciłem 360 zł a konserwacja podwozia + preparaty to 750 zł. Biorąc pod uwagę, że hałas od kół tylnych strasznie słychać w środku, brak nadkoli, zapytałem przy okazji ile kosztowałoby mnie wygłuszenia bagażnika + nadkoli tył. Zaproponowali wykonanie usługi za 750 zł ale materiał wygłuszający mi się nie podobał. trochę mizerny . Szukam innego sposobu Edytowane 4 Marca 2016 przez Kor12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Prezent dla przyszłego nabywcy,uważam,że Note jest dość dobrze zabezpieczony od spodu,przynajmniej mój,po kupnie aż się wszystko kleiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Dokładnie. Nic nie robiłem ekstra a po 6 latach praktycznie codziennej eksploatacji nie widać żadnych śladów korozji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kor12 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Notek E11 owszem, w E12 nawet nie ma z tyłu nadkoli, byłem zaskoczony. Ponadto E12 jest lżejszy o 150kg, to jak myślicie na czym oszczędzali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi