Gość Mike84 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Witam! Jestm nowy na forum jeszcze za bardzo nie wiem co i gdzie. Mam taki mały error z tylnymi amorami. Od dwoch tygodni primerka stoi w garazu bez tylnich amorów. Problem polega na tym ze albo jest cos nie hallo z "tyłem" i ktos przy nich grzebał jeszcze w Dojszland, bo z tamtad byl sciagany, albo nie ma do tego modelu teleskopow. Kupilem ostatnio nowe amortyzatory, i niestety nie pasuja. Po wmontowaniu jednego okazuje sie ze gorna czesc jest za cienka, czyli amorek bedzie latał na boki nawet po montazu, no i jest za krotka czesc gwintowana. Prosze o porade co mam dalej zrobic gdzie udezac i wogole o co kaman z tym ze nowe od producenta niepasuja. Model: Primera 1.6 benzyna '96 hatchbag P10. W załaczniku przesylam scan rysunku (niezbyt piekny ten rysunek) autorstwa mojego znajomego mechanika. Ktory twierdzi ze z takimi wymiarami musialbym szukac amortyzatorow i wtedy by pasowaly do mojego grata. Wg. niego amortyzatory w moim 1.6 nie byly z 1.6 a z 2.0 Z góry dziekuje za jakiekolwiek wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 kolego amorki do tylu powinny pasowac,chyba ze ktos w sklepie cos namieszal.Numery katalogowe na amorki kayaby do tylu to 333282 i 333283.Chyba ze ktos sprzedal ci do kombi wtedy ida inne.Sprawdz dobrze.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marler Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 od 2.0 maja duży kielich którego w Twoim projekcie nie widzę, tez miałem kłopot (włąśnie z 2,0) i były w sklepie 3 razy wymieniane jak auto juz na podnosniku było.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike84 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 No to Majstry co robic ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Majstry teraz ida spac i Ty tez sie wyspij. Mam katalog kayaba i tam sa numery do P10 na tyl takie. 334057L i 334056R. Rowniez sa takie324011L i 324010R .Wynika wiec z tego ze u Ciebie bedzie lewy inny i prawy inny amortyzator. Dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.