elsebo Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Niestety nie. Upust dotyczyl dwoch autoryzowanych serwisow w Ciechanowie i Gdansku. Podzwon po okolicznych ASO bo roznice cenowe bywaja spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NISSUŚ Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Niestety nie. Upust dotyczyl dwoch autoryzowanych serwisow w Ciechanowie i Gdansku. Podzwon po okolicznych ASO bo roznice cenowe bywaja spore. To niestety za daleko, żeby skorzystać. Jesli chodzi o te różnice cenowe i podejście do klienta to zdążyłem już je poznać. Na pierwszy przegląd miałem zamiar jechać do J.M. Mazur Wałbrzych, ale z góry już mi powiedzieli, że zapłacę 800 zł, bez chęci podania co się na tą cenę składa. Nie wspominam nawet o tym, że nie dopuszczają materiałów klienta. Dbają o swoją renomę, podobno Chołowczyc kupił u nich furę i chyba dlatego popadli w samoekstazę. Ja natomiast robię w tyl zwrot i pojadę na Wrocław, tam ceny podobne, ale przynajmniej klienta inaczej traktują, nie robią problemów co do własnych materiałów (Wilanowska i Bielany). Dzieki za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 (edytowane) To niestety za daleko, żeby skorzystać. Jesli chodzi o te różnice cenowe i podejście do klienta to zdążyłem już je poznać. Na pierwszy przegląd miałem zamiar jechać do J.M. Mazur Wałbrzych, ale z góry już mi powiedzieli, że zapłacę 800 zł, bez chęci podania co się na tą cenę składa. Nie wspominam nawet o tym, że nie dopuszczają materiałów klienta. Dbają o swoją renomę, podobno Chołowczyc kupił u nich furę i chyba dlatego popadli w samoekstazę. Ja natomiast robię w tyl zwrot i pojadę na Wrocław, tam ceny podobne, ale przynajmniej klienta inaczej traktują, nie robią problemów co do własnych materiałów (Wilanowska i Bielany). Dzieki za odpowiedź, pozdrawiam Możesz też rozważyć IMPWAR w Rzeszotarach. Masz troszkę dalej, ale ostatnio byłem u nich dwa razy w ciągu kwartału na przeglądach z naszymi autami i chyba trochę im się odmieniło spojrzenie na Klienta. Szału nie ma, ale całkiem w porządku było. Bielany i Wrocław to też IMPWAR, ale ja osobiście nigdy nie lubiłem serwisować aut we Wrocławiu (niezależnie od reputacji zawsze się klient-jeleń trafi) i np. z Hondą jeździłem właśnie do Świdnicy. W IMPWAR możesz sobie przywieźć swoje materiały. Ostatni przegląd QQ 1.6 po roku (pierwszy) - bez oleju: ok. 450 zł brutto (ale faktem jest że nic poza ww. olejem nie wymieniali, bo auto ma symboliczny przebieg). Auto oddali "umyte" - piszę w " " bo w tej dziedzinie muszą się jeszcze sporo nauczyć Edytowane 5 Maja 2013 przez Miralon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NISSUŚ Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Możesz też rozważyć IMPWAR w Rzeszotarach. Masz troszkę dalej, ale ostatnio byłem u nich dwa razy w ciągu kwartału na przeglądach z naszymi autami i chyba trochę im się odmieniło spojrzenie na Klienta. Szału nie ma, ale całkiem w porządku było. Bielany i Wrocław to też IMPWAR, ale ja osobiście nigdy nie lubiłem serwisować aut we Wrocławiu (niezależnie od reputacji zawsze się klient-jeleń trafi) i np. z Hondą jeździłem właśnie do Świdnicy. W IMPWAR możesz sobie przywieźć swoje materiały. Ostatni przegląd QQ 1.6 po roku (pierwszy) - bez oleju: ok. 450 zł brutto (ale faktem jest że nic poza ww. olejem nie wymieniali, bo auto ma symboliczny przebieg). Auto oddali "umyte" - piszę w " " bo w tej dziedzinie muszą się jeszcze sporo nauczyć Rozważę i tę opcję . O wrażeniu i kosztach pierwszego przeglądu poinformuję na forum, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Nissan Polody Poznań /cut/ Razem z rabatem 1074,19 Auto opłukane, nieodkurzone czas trwania 4,5h Nie polecam Po serwisach 1go QQ w Poznaniu wróciłem do Przeźmierowa, jest lepiej a pierwszy przegląd 8 stów z "czyszczeniem" klimy. Aha i auto umyte porządnie, wcześniej stało prawie 3 tyg w hali garażowej (zakurzone) a juz wcześniej domagało się mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jestem po pierwszym serwisie w serwisie wydałem 431.84zł w tym : uszczelka fitra oleju - 6.05zł filtr oleju - 42,26zł przegląd okresowy - 383,53zł sam kupiełem olej shell helix 5w40 - 5l - 97zł filtr powietrza - 56zł klimatyzacja (filrt kabinowy + odgrzybianie (edixir) - 100zł (w serwisie klimy zaprzyjaźnionym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebyl Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. QQ 1,6 dci, program do doboru oleju Motul zasugerował mi olej SPECIFIC 0720 5W-30 , co sądzicie o tym wyborze? Dla pewności, rozrząd się wymienia co 150kkm??? Edytowane 2 Czerwca 2016 przez siebyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Redmann Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Witam, Jestem na świeżo po pierwszym przeglądzie auta (20/11), dane z FV(ceny brutto): przegląd okresowy - 393,60PLN; wymiana filtra kabinowego - 73,80PLN; czyszczenie układu klimatyzacji, ozonowanie - 99,14PLN; meteriały eksploatacyjne ? - 30,00PLN; olej silnikowy - 317,40PLN; filtr oleju - 48,56PLN; wkładka przeciwpyłkowa - 150,18PLN; podkładka - 4,00PLN mycie +odkurzanie samochodu - gratis Łącznie 1116,68PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Chyba nie ten dział. J11 zamiast J10 i zdeczka drogo wyszło .... "mycie +odkurzanie samochodu - gratis" no gdyby za taką kasę nie umyli to by była już totalna masakra U mnie wyszło tak:1. przegląd okresowy - 309 2. filtr oleju PURFLUX L441- 40,50zł 3. filtr kabonowy PURFLUX AHC482 - 78,00zł 4. Olej Elf Evolution 900 SXR 5W-40 - 95 zł SUMA - 522,5 zł części kupiłem sam i przywiozłem do wymiany. Więcej po roku nie trzeba robić. To prawie połowa tego co u Ciebie biorąc pod uwagę że nie miałem czyszczenia klimy. Mycie i odkurzanie też miałem gratis Edytowane 22 Listopada 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Witam, Jestem na świeżo po pierwszym przeglądzie auta (20/11), dane z FV(ceny brutto): przegląd okresowy - 393,60PLN; wymiana filtra kabinowego - 73,80PLN; czyszczenie układu klimatyzacji, ozonowanie - 99,14PLN; meteriały eksploatacyjne ? - 30,00PLN; olej silnikowy - 317,40PLN; filtr oleju - 48,56PLN; wkładka przeciwpyłkowa - 150,18PLN; podkładka - 4,00PLN mycie +odkurzanie samochodu - gratis Łącznie 1116,68PLN Jak zawieziesz swoje materiały eksploatacyjne, olej, filtry to wyjdzie połowa ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi