Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11]prośba o pomoc

Gość kassey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczką Micry 1.0 96r. od 2 lat. W ciągu ostatnich miesięcy zaczęła się strasznie psuć. W ciągu ostatniego miesiąca wymieniono: skrzynie biegów,klocki hamulcowe i wiele wiele innych części ( koszt prawie 2000 zł). Autko działało mi 2 dni. Teraz z kolei mam inny problem, podczas jazdy nagle jakby przestał działać pedał gazu. Samochód nie chciał jechać. Po wyłączeniu silnika już nie chciał z powrotem zapalić. Po przekręceniu kluczyka nic się nie działo, ale kontrolki świeciły.Auto udało się uruchomić "na pych". Dzisiaj samochód zapalił bez problemu, ale podczas jazdy sytuacja się powtórzyła, pedał gazu nie działał, a potem już nie dało się auta uruchomić. Pomóżcie proszę już nie wiem co zrobić.

Ps. nie wiem czy to ma coś z tą sytuacją wspólnego ale mam odłączoną sondę lambda. Wiem,że muszę ją też wymienić.

z góry dzięki za pomoc

A mi się wydaje że skończy się na wymianie aparatu zapłonowego. Jak jest zimny to odpala i jeździ dopuki się nie rozgrzeje, jak ostygnie to znowu odpali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...