Gość mieszko Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Witam, wpadłem ostatnio na pomysł żeby storzyć mojemu czarnuchowi "życiorys" taką małą historie użytkowania go od chwili gdy wpadł w moje rece . Będzie ona pózniej dobrym materiałem dowodowym gdy bede chciał sprzedać auto <żart> - no ale puki co tak szybko sie nie zanosi bo jestem z niego zadowolony , i bede zapisywał tu wszystko co zrobie, zrobiłem i bede chciał zrobic. Od stycznia jestem posiadaczem tej marki, a w praktyce poruszam sie autkiem od marca tak wiec zobaczymy czy to prawda ze Nissany są takie niezawodne Do rzeczy: Nissan Primera Auto całkiem przypadkiem trafiło w moje rece prosto z Niemiec ( czyli nie wybite )niby od jakiegoś starszego goscia. Rok produkcji: 1999 Silnik: benzyna 1998 cm3..>>> 130 PS Przebieg: 121 246 tys.... podejrzany przebieg ale najważniejsze auto sprawuje sie bdb. Kolor: czarny Typ nadwozia: sedan Wyposażenie: - felgi 15' na balonie 185/65, felga 7,5j ET40 - halogeny - spojler - abs - wspomaganie kierownicy - centralny z kluczyka - klimatyzacja - podłokietnik + miejsce na napoje - 4x poduchy - 2x el. szyby - el.lusterka - el.ustawianie świateł - komputer pokładowy - welurowa tapicerka - regulacja kierownicy - wskaźnik poboru prądu Jak sobie coś przypomne jeszcze to dopisze. Plany: ( napewno będą pomysłów jest dużo więc bede dopisywał jak coś bedzie robione ) - centralny z pilota - zrobione - wymiana tylnich lamp - zrobione - wymiana radia na CD - zrobione - przedni zderzak GT - 4x el. szyby - wygłuszenie drzwi - audio Auto przy pierwszej wymianie zalane 10w40 Bp ( beznadzieja) odrazu wymiana na Valvoline 10w40. Niedawno właśnie po 2 wymianie oleju, filtru powietrza i nabiciu klimy ( maj ). Puki co pierwsze fotki: Pierwsze co wymiana lamp Picowanie autka ... i pierwszy zlot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość abeber Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 dziwne że nie masz el.szyb z tyłu...(bo ja mam hehe) Radio masz wypas!! jak chcesz to mogę ci porzyczyć Clariona na cd, mam takie zastępcze w piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktr Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 wydaje sie fajna i przebieg ma fajny powodzenia w modach, coś ze zwiekszaniem mocy bedziesz kombinował? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mieszko Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 no dobra zebyś już sie tak nie smial z tego radia to dziś puki co wpadlo nowe radyjo .. a i żeby nie było wlepa juz jest ( wielkie dzieki dla Solar-a ) ...coś ze zwiekszaniem mocy bedziesz kombinował? nie mówie nie wszystko czas pokaze, puki co skupiam sie na wizerunku optycznym ********************************************************************************* 28.09.2010 zrobiona osobiście cała konserwacja podwozia Wszystko zostało porządnie wyczyszczone i odtłuszczone ( zajeło mi prawie pół dnia ). Kolejnego dnia został nałożony podkład antykorozyjny i czarnidło konserwujące firmy BOLL w puszcze ( chciałem użyć do niedostepnych miejsc BOLL-a w spray-u ale przy odrobinie cierpliwości i czasu wszystko co powinno być zostało pokryte ) Krótka foto relacja: przed podkład czarnidło BOLL No i przy okazji pościągałem chlapacze wywaliłem piach oczyściłem i zakonserwowałem **************************************************************************** 08.10.2010 żeby nie było rozpoczęła się komplementacja części, puki co wpadły przełączniki i mechanizm el. na tył do konca roku będzie zbieranie gratów a po nowym roku wcielanie je w życie, **************************************************************************** 18.10.2010 skócony lewarek zmiany biegów teraz muszę przyznać ze biegi wchodzą płynniej adapter oraz naprawa ręcznego ############################################################################## Wklejam foto już na zimowym setup-ie żeby nie było że zaniedbuje auto W chwili obecnej zero czasu na oderwanie sie od życia codziennego wiec auto praktycznie stoi w garażu choć trafi sie co jakiś czas wypad na niedzielną przejażdżkę po miescie, kontynuacja picowania CZARNUCHA po nowym roku + nowy aparat do lepszych zdjęc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.