Gość Bartek-stanza Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam. Jak ustawić aparat zapłonowy w ca-18, żeby iskra była w czas? Dlaczego moja iskra jest bardzo słaba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Moze by kolega zaczal od sprawdzenia palca i kopuki rozdzielacza zaplonu a nie od razu przestawiac aparat zaplonowy jak jest slaba iskra. Styki na kopulce moga byc zasniedziale a palec wyrobiony.Sprawdzic by nalezalo tez przewody zaplonowe czy nie maja przebicia. Przewody to sprawdz w nocy jak bedzie ciemno .Zapal silnik podnies maske i zobacz czy jaks niebieska pajeczyna nie lata po przewodach.Jesli tam bedzie dobrze to sprawdz cewke zaplonowa. Od tego wlasciwie sie zaczyna jak sa problemy z iskra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek-stanza Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Dzięki za zainteresowanie. Nerwy mnie już biorą. Po remoncie silnika zapalił-pojeździł pochodził ze 20min , poczym osłabł i zgasł. Zostawiłem go i na następny dzień odalił bez większych problemów. Pochodził 20min. Zgasiłem i już nie mogę zapalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Cewka do podmianki , ta jak się nagrzeje ma przebicie na wtórnym. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alon Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 miła wiadomość ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.