Gość arti36 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam. Posiadam 3 litowa Maxime z rozwalonym silnikiem niestety jest pęknięty blok. Mam do kupienia silnik, sprzedawca zapewnia mnie, ze jest to 3 litrowy motor ale na plastikowej osłonie świec tej przy korku do wlewania oleju jest napisane v6 2000 twin cam 24valve a nie v6 3000 twin cam 24valve jak na moim silniku. Pomóżcie mi proszę, w jaki sposobi wizualnie z zewnątrz można odróżnić 2 od 3 litrów. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerry Jerry Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Można sprawdzić odczytując numery silnika lub porównując przepustnice, 2.0 będzie mniejsza niz w 3.0. Jak sie nie mylę to i świece będą inne. Only 3.0-3.5 V6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arti36 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 ...no dzięki za podpowiedz, ale nadal nie mam pewności. Średnica przepustnicy jest taka sama, ale nie mogę nigdzie znaleźć numerów silnika. A może są jakieś inne znaki szczególne rozróżniające te silniki? .....nadal szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie czy ktoś może mi podpowiedzieć???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Jak chcesz blok to Ci mogę sprzedać. Z pewnością od VQ30DE ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arti36 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Jak chcesz blok to Ci mogę sprzedać. Z pewnością od VQ30DE ! No fajnie tylko ze ja swoja Maximke mam w anglii wiec problem z transportem. Ale dzięki za propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.