Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Demontaż konsoli środkowej Navara D40

Gość karlosct

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Proszę o informacje które pomogą w demontażu konsoli środkowej , nie rozbierałem deski w D40 nie chce niczego zniszczyć :) , dlatego zdecydowałem się napisać na forum.

Deska rozdzielcza została źle spasowana ( zdjęcie) , zastanawiam się jak mogę ja rozebrać i prawić to co zostało źle zrobione.

Jeśli ktoś przerabiał ten temat będę wdzięczny za informacje ( zdjęcia) które pomogą w demontażu .

Karol

post-36605-1285440999,9686_thumb.jpg

Cześć, rozbierałem już te plastyki kilka razy i że by wyjąć bądź włożyć środkową konsolę trza wyjąć z tego schowka na górze ten czarny welurowaty plastik , pod spodem na środku masz jedną śrubę krzyżakową do odkręcenia i to już... potem wystarczy delikatnie szarpnąć do siebie i już wyjęte.

Ale jak się dokładnie przyjrzałem fotce to ty masz u góry navi więc mój opis mogę se w buty schować. To chyba nie pomogę.

Cześć, rozbierałem już te plastyki kilka razy i że by wyjąć bądź włożyć środkową konsolę trza wyjąć z tego schowka na górze ten czarny welurowaty plastik , pod spodem na środku masz jedną śrubę krzyżakową do odkręcenia i to już... potem wystarczy delikatnie szarpnąć do siebie i już wyjęte.

Ale jak się dokładnie przyjrzałem fotce to ty masz u góry navi więc mój opis mogę se w buty schować. To chyba nie pomogę.

Cześć .

Dziękuję za uwagę na temat navi zapomniałem tego dodać do opisu .

post-36605-1285477788,4836_thumb.jpg

wyjmujesz

1 półkę na kubki pociągnij do góry

2 osłonę zmieniarki i lewarka biegów zacznij od tyłu do góry. z przodu do siebie

3 panel z przyciskami i kratkami nawiewu pociągnij mocno do siebie

odłączasz wszystkie kostki elektryczne i gotowe miłej zabawy

wyjmujesz

1 półkę na kubki pociągnij do góry

2 osłonę zmieniarki i lewarka biegów zacznij od tyłu do góry. z przodu do siebie

3 panel z przyciskami i kratkami nawiewu pociągnij mocno do siebie

odłączasz wszystkie kostki elektryczne i gotowe miłej zabawy

Witam i dziękuje za instrukcje uściślając , zapytam o kilka spraw.

Tunel środkowy znalazłem demontaż (link)http://www.layada.by/files/lock/NISSAN%20NAVARA%20AUT.%20%28od%202005%29%20%5B1015a%5D.pdf

Późnij panel zmieniarki z pokrętłami – jest mocowany na zatrzaski i wkręty ?

Teraz zostaje cześć środkowa zaznaczyłem(na zdjęciu) ,jest mocowana na zatrzaskach ? zejdzie w jednym kawałku ?

Czy wyświetlacz navi zostanie w konsoli?

Pozdrawiam.

post-36605-1285531557,4817_thumb.jpg

wyświetlacz zostaje a wkrętów żadnych nie musisz wykręcać żeby rozebrać środek

OK.Wszystko jasne.

Zadałem te pytanie na temat tego demontażu w serwisie ?

Tak naturalnie , ale to zajmie minimum 4-6h prosimy zostawić auto :)

• 6 lat później...

Witam podłącze się do tematu, nie działa mi podswietlenie konsoli środkowej oraz przycisków a także drążka zmiany biegów (skrzynia automatyczna). co może  być przyczyna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...