Gość karlosct Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam . Proszę o informacje które pomogą w demontażu konsoli środkowej , nie rozbierałem deski w D40 nie chce niczego zniszczyć , dlatego zdecydowałem się napisać na forum. Deska rozdzielcza została źle spasowana ( zdjęcie) , zastanawiam się jak mogę ja rozebrać i prawić to co zostało źle zrobione. Jeśli ktoś przerabiał ten temat będę wdzięczny za informacje ( zdjęcia) które pomogą w demontażu . Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Cześć, rozbierałem już te plastyki kilka razy i że by wyjąć bądź włożyć środkową konsolę trza wyjąć z tego schowka na górze ten czarny welurowaty plastik , pod spodem na środku masz jedną śrubę krzyżakową do odkręcenia i to już... potem wystarczy delikatnie szarpnąć do siebie i już wyjęte. Ale jak się dokładnie przyjrzałem fotce to ty masz u góry navi więc mój opis mogę se w buty schować. To chyba nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karlosct Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Cześć, rozbierałem już te plastyki kilka razy i że by wyjąć bądź włożyć środkową konsolę trza wyjąć z tego schowka na górze ten czarny welurowaty plastik , pod spodem na środku masz jedną śrubę krzyżakową do odkręcenia i to już... potem wystarczy delikatnie szarpnąć do siebie i już wyjęte. Ale jak się dokładnie przyjrzałem fotce to ty masz u góry navi więc mój opis mogę se w buty schować. To chyba nie pomogę. Cześć . Dziękuję za uwagę na temat navi zapomniałem tego dodać do opisu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 wyjmujesz 1 półkę na kubki pociągnij do góry 2 osłonę zmieniarki i lewarka biegów zacznij od tyłu do góry. z przodu do siebie 3 panel z przyciskami i kratkami nawiewu pociągnij mocno do siebie odłączasz wszystkie kostki elektryczne i gotowe miłej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karlosct Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 wyjmujesz 1 półkę na kubki pociągnij do góry 2 osłonę zmieniarki i lewarka biegów zacznij od tyłu do góry. z przodu do siebie 3 panel z przyciskami i kratkami nawiewu pociągnij mocno do siebie odłączasz wszystkie kostki elektryczne i gotowe miłej zabawy Witam i dziękuje za instrukcje uściślając , zapytam o kilka spraw. Tunel środkowy znalazłem demontaż (link)http://www.layada.by/files/lock/NISSAN%20NAVARA%20AUT.%20%28od%202005%29%20%5B1015a%5D.pdf Późnij panel zmieniarki z pokrętłami – jest mocowany na zatrzaski i wkręty ? Teraz zostaje cześć środkowa zaznaczyłem(na zdjęciu) ,jest mocowana na zatrzaskach ? zejdzie w jednym kawałku ? Czy wyświetlacz navi zostanie w konsoli? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 wyświetlacz zostaje a wkrętów żadnych nie musisz wykręcać żeby rozebrać środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karlosct Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 wyświetlacz zostaje a wkrętów żadnych nie musisz wykręcać żeby rozebrać środek OK.Wszystko jasne. Zadałem te pytanie na temat tego demontażu w serwisie ? Tak naturalnie , ale to zajmie minimum 4-6h prosimy zostawić auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 chyba ich poje..... ło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almera 2.2 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Witam podłącze się do tematu, nie działa mi podswietlenie konsoli środkowej oraz przycisków a także drążka zmiany biegów (skrzynia automatyczna). co może być przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.