szaman32 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 witam mam nissana primere p12 2004r 1,8 benzyna + gaz od jakiegos czasu wydaje mi sie ze na benzynie zaczely mi klepac zawory przebieg autka 71000 gaz mam od około 8 tys. odgłos jest podobny do tego jak pracuje na gazie (czyli podobny dzwiek do pracujacych wtryskiwaczy gazowych) co mam robic? sprawdzic luzy zaworowe?\prosze o porade co ile reguluje sie tam zawory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 sprawdź luz zaworowy, na gorąco: wydech - 0,37 "wdech" - 0,32 na zimno: wydech - 0,32 "wdech" - 0,25 akurat w tym silniku zawory się reguluje, a instalacja gazowa jak jest dobrze założona i wyregulowana nie ma nic do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaman32 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 a nie powinno byc odwrotnie z tymi luzami? na ciepłym powinny byc mniejsze niz na zimnyum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 raczej ma być tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.