Gość d3cK Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Witam, Zastanawiałem się jaki filtr fazy lotnej założyć przy wymianie. Myślałem o fl-02 ale niedawno ukazał się filtr fl-03. Cytat: "Filtr FL-03 jako jedyny posiada zespół dwóch wkładów filtrujących: - wstępny bibułowy - dokładny poliestrowy Zastosowanie dwóch wkładów z różnymi materiałami filtrującymi powoduje podwyższenie skuteczności filtrowania, przy jednoczesnym zachowaniu żywotności i wysokiej przepustowości. Wstępny wkład bibułowy zatrzymuje około 80% zanieczyszczeń, dzięki czemu znajdujący się za nim wkład poliestrowy, charakteryzujący się większą dokładnością filtrowania, jest w stanie oczyścić gaz w znacznie lepszym stopniu niż dzieje się to w tradycyjnych filtrach bibułowych, czy nawet poliestrowych z pojedynczym wkładem." Tak wygląda przekrój filtra: Jest tańszy od fl-02, bo nie trzeba do niego kupować podstawy. Co o nim sądzicie? Na necie trochę poczytałem, że na fl-02 są spadki ciśnienia, ciekawe jak to się ma przy tym filtrze, gdzie zawirowania powinny być mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 proszę bardzo ja mam kupione już 2szt Dino też to co piszesz to prawda testowali i to podobno ładnie wyszło jak na razie to najlepszy filterek i tyle JEST NA ALLEGRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.