Gość blizniak Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Niestety w pewien upalny dzień zepsuł mi się wskaźnik paliwa w Micrze K11 1.0 z 1996 roku. Objaw jest taki, że mniej więcej o połowę zaniżona jest wartość wskazywana przez wskaźnik (po tankowaniu jest 1/2 baku, analogicznie po 300km pokazuje 0). W związku z tym wymieniłem czujnik poziomu paliwa znajdujący się w baku. Niestety nic się nie zmieniło. Na szczęście miałem możliwość wymiany tego czujnika na inny -> niestety również na tym drugim wskazania są niepoprawne. Stąd też zakładam, że nie jest to wina czujników. I tutaj pojawia się pytanie - czy może to być problem z wskaźnikiem na desce rozdzielczej (czy warto wymienić całe zegary)? Wiem, że wiele Micr ma problem ze złym wskazaniem paliwa, natomiast czy komuś udało się to naprawić? Od razu piszę, że nie interesuje mnie "przyzwyczajenie do tego problemu" czy też "zaklejenie wskaźnika" jak to niektórzy doradzali na forum ) - po prostu chciałbym mieć sprawny wskaźnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Czsami pomoze contakt spray. Ale nie zawsze. Winowajca sa zimne luty(nissan chyba poskapil cyny) i po prostu trzeba je przelutowac. Mam to samo u siebie. Dobry elektryk to zrobi. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blizniak Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Czsami pomoze contakt spray. Ale nie zawsze. Winowajca sa zimne luty(nissan chyba poskapil cyny) i po prostu trzeba je przelutowac. Mam to samo u siebie. Dobry elektryk to zrobi. Powodzenia Dziękuję bardzo za sugiestie - z przelutowaniem nie będzie problemu !!! Natomiast pytanie co przelutować - czy zacząć od przelutowania wskaźnika na desce rozdzielczej, czujnika na pompie czy też rozwiązaniem jest przyjrzenie się jeszcze instalacji która pewnie biegnie gdzieś w podłodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Twardy Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Również mam problemy z wskazaniem paliwa, po zalaniu 10L paliwa pokazuje połowę zbiornika, gdzie połowa to 23 litry. I jeszcze pytanko o wskazania rezerwy paliwa, czy tak owa kontrolka świeci się, czy tylko sygnalizuje sam wskaźnik po zajściu na czerwone pole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Co do kontrolki to proponuję zajrzeć tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84249-k11-kontrolka-rezerwy/page__hl__rezerwy Przerabiałem ten temat dogłębnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.