Gość yetti768 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Dzisiaj podjezdzajac pod dom, jak to zwykle, przygazowałem sobie i przyhamowałem z delikatnym poślizgiem, gasząc silnik coś huknęło jakby pod maską. Oczywiście natychmiast ją otworzylem aby zobaczyć co jest los... nic nie znalazłem, natomiast spod nadkola unosił się dym (topiony plastik lub guma). Zdjełem koło żeby sprawdzić i znów nic nie znalazłem. Odpaliłem, silnik chodzi, kontrolki gasną. Należy tutaj dodać ze pare dni temu wymieniłem kable wysokiego napiecia i świece. Cóż to mogło byc w takim razie i czy należy się tym przejmowac?? (Znajomy mechanik zasugerował, że mu mogło cofnąć zapłon, czy to możliwe??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 (Znajomy mechanik zasugerował, że mu mogło cofnąć zapłon, czy to możliwe??) a w jaki sposób?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 coś jak strzały przy mikserach ,,, możliwe ,,, może te kable nie takie dobre ,,,, mi nowy Bosch silicon POWER padł po 2uch tygodniach i autko zostało pod pracą ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 coś jak strzały przy mikserach ,,, możliwe ,,, może te kable nie takie dobre ,,,, mi nowy Bosch silicon POWER padł po 2uch tygodniach i autko zostało pod pracą ,,, Ja na Boschu przelatałem 70kkm i jeszcze mam nadzieję że pochodzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 coś jak strzały przy mikserach ,,, możliwe ,,, może te kable nie takie dobre ,,,, mi nowy Bosch silicon POWER padł po 2uch tygodniach i autko zostało pod pracą ,,, no ale kolega nie napisał, że ma gaz I,II,IIIgen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yetti768 Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 a w jaki sposób?? tego to nie wiem ale na filtrze też pojawił się ślad takiej smoły. Kable mam JC bo nie stać mnie było na NGK bo IC kazali zakupić mi świece platynowe do tego silnika, co pochłonęło większość funduszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 tego to nie wiem ale na filtrze też pojawił się ślad takiej smoły. Kable mam JC bo nie stać mnie było na NGK bo IC kazali zakupić mi świece platynowe do tego silnika, co pochłonęło większość funduszy. masz gaz w aucie?? ja jeżdżę na NGK nie platynowych i już ponad 150kkm i jakoś nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 ojoj moja wina zasugerowałem o strzałach ale widać że te kable są do wypier,,,,, to raz ja też mam SR20 z waszych autek i jakoś nie wpadło mi by kupować platynówki to że strzały bogą być to widać bo nawet ktoś pisał że miał na sekwencji ale leżał i kwiczał układ zapłonowy wiec u ciebie winne są niestety kable kiepskie jak możesz to pomierz opór kabli powinno być koło 5 kOHM .... podobno kable Sentecha czy coś takiego za 160 zł są dobre ,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woro_woro Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 podobno kable Sentecha czy coś takiego za 160 zł są dobre ,,,, Nie polecam. Mam je u siebie wlozone. Role swoja spelniaja, ale przy 3-4 wymianie swieczek w jednej z "fajek" uwrala sie opaska metalowa swiecy (tzn ten lacznik z wnetrza). Takze wykonanie pozostawia wiele do zyczenia. Wcisnalem ja z powrotem, zaplony nie wypadaja, jakos dziala. Ale nastepne kupie inne. Na pewno nie IC ale nie wiem czy az NGK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yetti768 Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 gazu nie mam... jeszcze... no i sie nie zapowiada bo bida az piszczy, kable mam nie IC tylko JC - Japan Cars chociaż nie wiem czy to jakas róznica, z tym oporem to jak najbardziej postaram sie pomierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Japan Cars został wykupiony przez Inter-Cars i towary markowane IC lub JC to najtańsze cenowo części . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yetti768 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 czyli co to wina kabli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 tak ,,, pomyliłem firma japońska też na S ale nie wiem jaka ..NGK ... Bosch mi sie uwalił ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 polecam kabelki SEIWA (made in japan), mam od 20k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yetti768 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 nie wiem czy ma to coś wspólnego z tym odgłosem ale nagle primerka zaczęła pożerać olej gdzie po ostatniej wymianie nie tknęła ani grama a było to ok 15 tys km temu. czy to możliwe ze tak głośno "wystrzeliło" uszczelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi