Gość Piotr469b Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Przy dojeżdżaniu do świateł wrzucam na luz obroty spadają do 500 a nawet niżej czasami gaśnie. Co robić proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 kolego wyczyść przepustnice i krokowca a będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 kolego wyczyść przepustnice i krokowca a będzie ok stojac na wprosto do silnika za 2 wtryskiej liczac od lewej strony masz regulacje obrotów - podkręc trochę i będzie ok prawdopodobnie masz i tak krokowca do wymiany bo czysczenie tu malo co niestety daje, ewentualnie mozesz jeszcze kupic spray do czyszczenia gaznikoa i tryskac we wlot przeplywomierza podczas pracujacego silnika, ktory wowczas zgasnie, nastepnie odczekac pare minut, odpalic i cieszyc sie wyzszymi obrotami (fajny i szybki efekt ale niestety krótkotrwaly bo gora miesiac tak pojezdzic i bedzie powoli wracac to samo) Slyszalem ze winny moze byc jakis boost sensor, czujniczek podobno niedrogi i zalatwiajacy sprawe, ale nie wiem nie testowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr469b Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 krokowca i przepustnice już dawno wyczyściłem i nie pomogło. Regulację obrotów też przerabiałem ale to nie w tym to, wtryskiwać spray do czyszczenia przepustnicy też próbowałem i nic nie pomogło nawet na chwilę. Ale o tym "boost sensor" nie słyszałem może wiesz gdzie się znajduje przy silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 krokowca i przepustnice już dawno wyczyściłem i nie pomogło. Regulację obrotów też przerabiałem ale to nie w tym to, wtryskiwać spray do czyszczenia przepustnicy też próbowałem i nic nie pomogło nawet na chwilę. Ale o tym "boost sensor" nie słyszałem może wiesz gdzie się znajduje przy silniku? niestety nie, u mnie pomogl spray i regulacja obrotow, poszukaj w dzialach sunny i 100nx - tam te same motory siedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr469b Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 ok dzieki sprobuje ale mysle jednak ze to wina gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.