Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opadanie obrotów przy hamowaniu Almera N15 1.6SR

Gość Piotr469b

Rekomendowane odpowiedzi

kolego wyczyść przepustnice i krokowca a będzie ok

stojac na wprosto do silnika za 2 wtryskiej liczac od lewej strony masz regulacje obrotów - podkręc trochę i będzie ok :) prawdopodobnie masz i tak krokowca do wymiany bo czysczenie tu malo co niestety daje, ewentualnie mozesz jeszcze kupic spray do czyszczenia gaznikoa i tryskac we wlot przeplywomierza podczas pracujacego silnika, ktory wowczas zgasnie, nastepnie odczekac pare minut, odpalic i cieszyc sie wyzszymi obrotami (fajny i szybki efekt ale niestety krótkotrwaly bo gora miesiac tak pojezdzic i bedzie powoli wracac to samo)

Slyszalem ze winny moze byc jakis boost sensor, czujniczek podobno niedrogi i zalatwiajacy sprawe, ale nie wiem nie testowalem.

krokowca i przepustnice już dawno wyczyściłem i nie pomogło.

Regulację obrotów też przerabiałem ale to nie w tym to, wtryskiwać spray do czyszczenia przepustnicy też próbowałem i nic nie pomogło nawet na chwilę.

Ale o tym "boost sensor" nie słyszałem może wiesz gdzie się znajduje przy silniku?

• 2 tygodnie później...

krokowca i przepustnice już dawno wyczyściłem i nie pomogło.

Regulację obrotów też przerabiałem ale to nie w tym to, wtryskiwać spray do czyszczenia przepustnicy też próbowałem i nic nie pomogło nawet na chwilę.

Ale o tym "boost sensor" nie słyszałem może wiesz gdzie się znajduje przy silniku?

niestety nie, u mnie pomogl spray i regulacja obrotow, poszukaj w dzialach sunny i 100nx - tam te same motory siedzą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...