Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sonda

Gość Nizmo

Rekomendowane odpowiedzi

To nie sonda, gdy ECU wykryje nieprawidłowy sygnał z sondy natychmiast podmienia te wartości wartościami bezpiecznymi(awaryjnymi.

A silnik ci przygasa na obrotach jałowych? Poszukaj silnika krokowego obrotów jałowych. Może on nie pracować jak należy.

generalnie te skoki obrotów są minimalne ale odczuwalne na całym aucie, na jałowym czasami trzyma te drgania a czasami próbuje zgasnąć bo od razu spadają w dół ale po ponownym dodaniu gazu wraca do drgań , tak mniej więcej to skoki są między 800/900 albo 900/1000obrotów na min bo na ssaniu trzyma ale jak tylko zejdzie ze ssania to ma takie oto objawy i nie moge sobie z nimi poradzić , mieszkam w Ś-ciu i tu fachowców nie ma sami partacze, chciałem pod komputer podłaczyć ale niestety nie mają takich wtyczek wszyscy mówią że to stary typ i jestem bez silnny bo nikt nie może mi tego sprecyzować co to może być :( jutro umieszcze filmik dla lepszego zapoznania się z problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...