tyr Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam Kupiłem nie dawno primere P11.144 benzyna 1.8L i założyłem gaz firmy BRC. Problem mam taki parkując albo jadąc w korku ruszając i powtórnie wciskając sprzęgło obroty spadają mi o 200-300 obrotów i wracają spowrotem (nie ma znaczenia czy na benzynie czy na gazie). Gdzieś czytałem na forum o "nauce obrotów" ale gdzieś mi ten temat zginoł zastanawiam się czy by mi to pomogło. A i siedzi mi tylne zawieszenie wymiana sprężyn podniesie tył bo może sprężyny się skończyły. I jakie by były obiawy jak sprężyny są do wymiany. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 nie wiem jak wy szukacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 "Ok, czyli żebym dobrze zrozumiał. Przed przystąpieniem do "operacji" silnik musi być ciepły (70-99 stopni), wszystko co pobiera prąd ma być wyłączone, koła wyprostowane. I teraz po kolei: - kluczyk w pozycji ON przez 1 sekundę - kluczyk w pozycji OFF przez 9 sekund - odpalić silnik i poczekać aż załączą się wentylatory czy tylko aż wskazówka temp. będzie w pozycji pionowej ? - kluczyk w pozycji OFF przez 9 sekund - odpalić silnik na co najmniej 28 sekund - odpiąć TPS i ponownie podłączyć w ciągu 5 sekund - poczekać 20 sekund - odpalić silnik 2-3 razy i upewnić się że wszystko jest ok" "NAUKA WOLNYCH OBROTÓW w PRIMERA P12 1,8 (bez użycia komputera) Wszystkie odbiornik prądu muszą być wyłączone(światła,klima,radio) Koła wyprostowane. 1.Nagrzać silnik do normalnej temperatury pracy 2.Wyłączyć zapłon i czekać co najmniej 10 sek. 3.Po 11 sekundach przekręcić kluczyk w pozycję ON i czekać 3 sek. 4.W ciągu 5 sek. wcisnąć i puścić pedał gazu 5 razy 5.Odczekać 7 sek. i wcisnąć gaz w podłoge i trzymać 20 sek aż kontrolka check engine zacznie migać. 6.Trzymać wciśnięty pedał gazu aż kontrolka check engine przestanie migać i zapali się na stałe. 7.W ciągu 3 sek. od zapalenia się kontrolki puścić pedał gazu. 8.Włączyć silnik 9.Odczekać 20sek. 10.Odpalić i zgasić samochód 2-3 razy." 2 różne sposoby a ten sam silnik? którą wersie zastosować i czy ktoś tego próbował działa to - odpalić silnik na co najmniej 28 sekund - odpiąć TPS i ponownie podłączyć w ciągu 5 sekund - odpięcie czujnika na włączonym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 podejrzewam że inne Ecu ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.