Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wskazania temperatury zewnętrznej

Gość skoczekx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzisiaj rano zauważyłem, że błędnie działa wskaźnik temperatury zewnętrznej, gdyż wskazywał -10, przy temperaturze około 10-13 stopni na plusie oczywiście. Wcześniej było wszystko ok-podawane dane były prawdziwe. Czy myślicie, że trzeba wymienić czujnik? Jeśli tak, to gdzie on się znajduje, czy dużo kosztuje i czy trudno go wymienić samemu?

Dzieki i pozdrawiam

skoczekx

Na razie nic nie kupuj tylko obserwuj, pędząc na zakupy bez analizy problemu wydasz majątek. W naszych autkach niestety jest doś często możliwość zamonknięcia fragmentów instalacji i to może być przyczyną. Czujnik jest z przodu (piszę z pamięci ale w miarę dobrze kojarzę bo go wypinałem)przed chłodniczkami. W górnej części pasa przedniego to chyba jedyne szpejo do którego dochodzą kabelki w tej okolicy. Może go wypnij i sprawdź czy styki są czyste. z tym ,że chyba trzeba troszkę do tego cierpliwości bo np. moja łapka tam tak łatwo nie wchodziła bo wtyk wchodzi zdaje się od dołu a szkoda ułamać. Ja jak miałem problem z czujnikiem (zawiesił się) ale na temp. wyższej niż była to niestety za chwilę miałem problem z autkiem zgasł sobie znienacka i nie chciał odpalić. odpięcie aku na ok. 30 min. zanulowało ten problem ale później i tak wyszła sprawa z regulatorem napięcia i możliwe że chwilowe skoki napięcia dały taki problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...