gaco12 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam Chciałbyym złozyć lpg do samochodu nissamn almera n16 Jaki gaz polecacie i gdzie najlepiej załozyc w Lublinie Prosze o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 zadzwoń tu AUTO-GAZ SNOPKÓW 56A/// Lublin tel.609258834 będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 mam w 1.8 114KM instalkę BRC Sequent 24 i od 1500km jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 mam w 1.8 114KM instalkę BRC Sequent 24 i od 1500km jest OK. Tylko że: 1. Jak się coś skopie to tylko serwis BRC 2. Drogie części zamienne i też tylko BRC Moim skromnym zdaniem przewaga Staga nad BRC jest następująca: 1. Darmowy, przyjazny soft - co za tym idzie możliwość własnej ingerencji. 2. Możliwość konfiguracji z różnymi komponentami instalacji. 3. Bardzo dobry sterownik, w niczym nieustępujący tym okrzykniętym za renomowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Tylko że: 1. Jak się coś skopie to tylko serwis BRC 2. Drogie części zamienne i też tylko BRC Moim skromnym zdaniem przewaga Staga nad BRC jest następująca: 1. Darmowy, przyjazny soft - co za tym idzie możliwość własnej ingerencji. 2. Możliwość konfiguracji z różnymi komponentami instalacji. 3. Bardzo dobry sterownik, w niczym nieustępujący tym okrzykniętym za renomowane. dobrze wiedzieć że jest ktoś na forum oprócz nas co z sensem pisze i to nie pierwszy zresztą lepiej stawiać na Staga bo wszystko dostępne i łątwo sprawdzić i mieszać go z róznymi wtryskiwaczami a te BRc nikt nie testował ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 te BRc nikt nie testował ,,, To ja potestuje, przez najbliższe dwa lata obsługa instalacji mnie nie obchodzi więc to nie problem. Jak narazie (opukać) jeździ się bezproblemowo. Spalanie ~11,5l/100km cykl 100% miasto. Nie wychwalam pod niebiosa BRC, zwyczajnie jak narazie działa OK, argument za STAG, że można go samemu ustawiać niezbyt tyczy się ludzi którzy nie chcą, lub nie umieja tego robić. Co do serwisów to dlaczego tylko BRC? Przez okres gwarancji owszem, ale później? W mojej okolicy jeszcze się nie spotkałem z gazownią, która nie ogarniała by BRC. Ceny instalacji z dobieranymi osobno komponentami i sterownikiem STAG,a gotowiec od BRC są w zasadzie takie same. Na plus BRC dla szarego Kowalskiego jest to, że dostaje gwarancje od producenta, a nie warsztatu który instalacje składał i montował. Jak zrobię 20x tyle kilometrów na tej instalacji aniżeli zrobiłem teraz (czyli za jakieś 1,5roku) to podzielę się wrażeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 BRC to dobra instalacja, jak zwykle warunkiem koniecznym do tego aby wszystko było OK jest dobry montaż, i to dotyczy wszystkich instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Zgodzę się że nie każdy może chcieć i mieć ochotę grzebać sam w instalacji. Stag jednak daje tą przewagę - że taka możliwość istnieje bez łaski "imć panów instalatorów", których dostatek moim zdaniem, posiadających wiedzę jak na lekarstwo. Nie jest również prawdą, że Stag nie jest tańszy niż BRC. Prosty przykład - pojedynczy wtryskiwacz BRC - 200zł, pojedynczy wtryskiwacz Hana - 120zł, reduktor BRC Sequent 24 - ok 400zł, reduktor MagicJet - max 200zł. Może przy pierwszym montażu - nie ma przepaści cenowej, za to przy serwisowaniu - niestety jest. Nie wiem jak ktoś, ale ja nie znoszę jak mi ktoś kity wciska - szczególnie mechanicy, dlatego serwisuję auto w miarę możliwości sam oszczędzając nerwy, samochód i pieniądze. Oczywiście nie mam nic przeciwko BRC, bo to niezła instalacja pod warunkiem prawidłowego montażu oraz regularnego serwisowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.