Gość andre128 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam chciałbym się dowiedzieć jaką jest grubość nowej tarczy hamulcowej tylnej w amerze 1.5 dci 2003 i przy jakiej grubości zużycia powinno się wymienić tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Tarcza nowa ma 10mm, zalecana jest wymiana przy grubosci poniżej 9mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość thk Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Dokładnie tak jak napisał Pan buladag: standard 10 mm, minimum 9 mm. Np: Firma: TRW; Model: DF2592; Opis: Tarcza hamulcowa; Miejsce zabudowy: os tylna; od roku prod.: 06/2003; Artykuły dynamiki hamulców / jazdy: dla ABS; Typ tarczy hamulcowej: pełny, żr.: 258 mm; Grubość tarczy hamulcowej [mm]: 10 mm, Min. grubość: 9 mm; Il. otworów: 4; Pozdrawiam. THK. P.S Info z katalogu TRW: http://www.trwaftermarket.com/pl/Katalog/ P.S.S W temacie "[N16] Nissan Almera II - miniFAQ - podstawowe info dla początkujących i nie tylko" już niedługo dodatek o tarczach i klockach (czekała mnie właśnie wymiana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Jeśli chodzi o Allegro to czasami sprzedający podają średnicę tarczy jako 257mm (nie wiem czemu). Tydzień temu kupiłem tarcze firmy A.B.S. i niby wszystko jest OK, ale mają jakby nieco zbyt duże otwory na szpilki kół przez co tarcza rusza się lekko wokół własnej osi i np. gdy zahamujemy jadąc do przodu, a następnie jadąc do tyłu to z tyłu wydobywa się pojedynczy stuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.