Gość tomecki34 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Czy może ktoś mi doradzić co może stukać z przodu.Problem wygląda tak,jeżeli zacznę bujać samochodem z prawej strony coś zaczyna stukać przy powracaniu samochodu z wachnięcia.Sprawdziłem wszystkie końcówki układu kierowniczego, tuleje wahacza wizualnie wyglądają dobrze,końcówki drązka stabilizatora też. Czy może stukać amortyzator ze starości, nadmienię że nie stwierdziłem już śladu osłon gumowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmark Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Czy może ktoś mi doradzić co może stukać z przodu.Problem wygląda tak,jeżeli zacznę bujać samochodem z prawej strony coś zaczyna stukać przy powracaniu samochodu z wachnięcia.Sprawdziłem wszystkie końcówki układu kierowniczego, tuleje wahacza wizualnie wyglądają dobrze,końcówki drązka stabilizatora też. Czy może stukać amortyzator ze starości, nadmienię że nie stwierdziłem już śladu osłon gumowych. chyba amor padł ale wymieniaj parami pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomecki34 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 chyba amor padł ale wymieniaj parami pozdrowionka no toś mnie pocieszył zima idzie wydatków od groma, a jak robić to całość przód i tył bo chyba wszystkie mam jeszcze nie ruszane.Nawiasem ciekawe czy przy wymianie trzeba też wymieniać sprężyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Sprężyny to już nieco inna bajka tzn wymieniasz je, jak Ci traktorek "osiada", w ekstermalnej ostateczności orientujesz się o tym, że osiadł gdy gumy trą już o karoserię. Jeśli traktorek siedzi wysoko nad kołami to zostaw sprężyny w spokoju. Tak przynajmiej usłyszałem od tych co wiedzą, bo w temacie siedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomecki34 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Sprężyny to już nieco inna bajka tzn wymieniasz je, jak Ci traktorek "osiada", w ekstermalnej ostateczności orientujesz się o tym, że osiadł gdy gumy trą już o karoserię. Jeśli traktorek siedzi wysoko nad kołami to zostaw sprężyny w spokoju. Tak przynajmiej usłyszałem od tych co wiedzą, bo w temacie siedzą Z przodu fakt jest spora przerwa, ale z tyłu już gorzej, może na dwa palce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.