devi Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Mi niestety także drga gałka skrzyni biegów, pomimo, że mam dopiero 43000 przebiegu . I to czy na biegu jałowym czy podczas jazdy. To chyba jakaś typowa usterka 350Z. Byłem dziś w serwisie i okazało się, że za drganie lewarka odpowiada poduszka silnika, którą mam cytuję zmęczoną. Na szczęście nie jest droga i ją dziś zamówiłem. Ma być za.... 5 tygodni w Polsce :/ 5 tygodni ? to szybko. W nissanie standard to 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Nie zawsze... już nie demonizuj tak strasznie Nissan'a. Takie przypadki gdzie czeka się tak długo na części są sporadyczne. Ja osobiście znam wyłącznie jeden taki przypadek, a Nissanów trochę znam... ale to nie ja demonizuję tylko oni nie mają absolutnie ŻADNYCH części do 350z i 370z w Polsce na magazynie. Nawet klocków. Tarcz tym bardziej. Niczego. Wiem bo wiele razy ich pytałem o różne rzeczy. Niektóre części mają gdzieś tam w Belgii, ale tylko eksploatacyjne, bo innych w ogóle nie ma, nawet w Japonii, są tylko na zamówienie do produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Byłem dziś w serwisie i okazało się, że za drganie lewarka odpowiada poduszka silnika, którą mam cytuję zmęczoną. Na szczęście nie jest droga i ją dziś zamówiłem. Ma być za.... 5 tygodni w Polsce :/ Moja też była zmęczona i zamawiałam w sierpniu. Zamówiłam we wtorek, a w piątek dzwonili, że jest do odebrania w serwisie. Jeśli by nie mieli w magazynie w Polsce czas wydłużał się do 10 dni roboczych (ściąganie z Holandii). Zamawiałam w serwisie na al. Jerozolimskich. Dowiadywałam się w kilku w Warszawie i w Łodzi (bo tam też miałam wtedy po drodze, a zależało mi żeby jak najkrócej czekać) i nikt nie mówił 5 tygodni tylko max. 10 dni, więc najwidoczniej baaardzzzooo źle trafiłeś ale to nie ja demonizuję tylko oni nie mają absolutnie ŻADNYCH części do 350z i 370z w Polsce na magazynie. Nawet klocków. Tarcz tym bardziej. Niczego. Wiem bo wiele razy ich pytałem o różne rzeczy. Niektóre części mają gdzieś tam w Belgii, ale tylko eksploatacyjne, bo innych w ogóle nie ma, nawet w Japonii, są tylko na zamówienie do produkcji. To albo masz zajebistego pecha, albo Cie nie lubią w tych serwisach, bo to nie do wiary co piszesz... Ja też się o wiele części dowiadywałam, trochę zamawiałam - NIGDY, ale to NIGDY nie czekałam dłużej niż 10 dni ani nikt mi nigdy nie powiedział, że byłaby taka potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 To albo masz zajebistego pecha, albo Cie nie lubią w tych serwisach, bo to nie do wiary co piszesz... Ja też się o wiele części dowiadywałam, trochę zamawiałam - NIGDY, ale to NIGDY nie czekałam dłużej niż 10 dni ani nikt mi nigdy nie powiedział, że byłaby taka potrzeba spoko, na siatkę do bagażnika, oryginalną nissanowską czekałem 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) devi kto kupuje oryginalną siatkę do bagażnika. Przecież na niej nie ma nawet taga Nissan 25 PLN w Norcośtam i masz z głowy. btw. ja mam klocki do 370z co najdziwniejsze, tyle samo klocki kosztują blaszki i spinki do ich montażu Edytowane 20 Września 2011 przez sirtrojan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 zaciski leżą na cle :/ wiec czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 a ja na wahacz do 350Z czekałem chyba ze 2 dni robocze? może akurat siatka jest jakimś wyjątkowo mało popularnym elementem? w moim przypadku żadna część nie była dostępna. Pamiętam, że o wahaczu pisał AAS, że mu dali termin chyba 3 miesiące, więc kupił na allegro. Zastanawiam się o co tutaj chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 devi kto kupuje oryginalną siatkę do bagażnika. Przecież na niej nie ma nawet taga Nissan 25 PLN w Norcośtam i masz z głowy. btw. ja mam klocki do 370z co najdziwniejsze, tyle samo klocki kosztują blaszki i spinki do ich montażu Norc co cośtam? Bo też bym chciał mieć z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 http://www.sadistic.pl/images/smiles/facepalm.gif Norauto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokyo Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Moja też była zmęczona i zamawiałam w sierpniu. Zamówiłam we wtorek, a w piątek dzwonili, że jest do odebrania w serwisie. Jeśli by nie mieli w magazynie w Polsce czas wydłużał się do 10 dni roboczych (ściąganie z Holandii). Zamawiałam w serwisie na al. Jerozolimskich. Dowiadywałam się w kilku w Warszawie i w Łodzi (bo tam też miałam wtedy po drodze, a zależało mi żeby jak najkrócej czekać) i nikt nie mówił 5 tygodni tylko max. 10 dni, więc najwidoczniej baaardzzzooo źle trafiłeś To albo masz zajebistego pecha, albo Cie nie lubią w tych serwisach, bo to nie do wiary co piszesz... Ja też się o wiele części dowiadywałam, trochę zamawiałam - NIGDY, ale to NIGDY nie czekałam dłużej niż 10 dni ani nikt mi nigdy nie powiedział, że byłaby taka potrzeba Czyli musimy zmienic serwis na ten przy Alejach Jerozolimskich. Ja zamawiałem w Nissan Zaborowski na Ursynowie Nawet nie wiedziałem, że gdzie indziej szybciej można P.S. Ja tez kupiłem oryginalna Nissanowską siatkę i czekałem 3 dni- Salon Nissana na Woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Czyli musimy zmienic serwis na ten przy Alejach Jerozolimskich. Ja zamawiałem w Nissan Zaborowski na Ursynowie Nawet nie wiedziałem, że gdzie indziej szybciej można P.S. Ja tez kupiłem oryginalna Nissanowską siatkę i czekałem 3 dni- Salon Nissana na Woli. gadać to owszem mogą powiedzieć, że w ciągu 3 dni. tylko potem się przedłuży... Poza tym jak widać jeden serwis może coś ściągnąć w 3 dni a drugi jakoś nie może, nie chce albo nie potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Każdy serwis Nissan'a ma takie same możliwości, czas zależy wyłącznie od tego, czy część jest u nich na stanie, czy w magazynie gdzieś w Polsce, czy w magazynie gdzieś w Europie, czy musi być ściągnięta bądź wyprodukowana w Japonii. skoro ma takie same możliwości to dlaczego na zamówionego bluetootha firmy Nissan czekałem półtora miesiąca, a na podłączenie go do samochodu czekam pół roku i nadal nie działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) Każdy serwis Nissan'a ma takie same możliwości, czas zależy wyłącznie od tego, czy część jest u nich na stanie, czy w magazynie gdzieś w Polsce, czy w magazynie gdzieś w Europie, czy musi być ściągnięta bądź wyprodukowana w Japonii. Teoretycznie tak, ale ja też stwierdziłam, że to dziwne i napisałam maila do kilku serwisów w sprawie tej przykładowej siatki do bagażnika... ;] Odpisały prawie wszystkie i czasy były różne(co prawda może być tak jak ktoś wspomniał, że jedno mówią, a byłoby inaczej, no, ale...): -do/ok. 3 tygodnie, -3 tygodnie i dłużej, -ok. 2 miesięcy, - niedostępne w ogóle (nie dopytywałam czy na chwile obecną czy w ogóle, w ogóle) Też myślałam, że to zależy od tego jak się trafi - czy dana część jest na stanie, bliżej lub gdzieś dalej, ale teraz już nie wiem.. chyba trzeba po prostu w trakcie zamawiania zadzwonić do kilku i tyle... To co mi jeszcze teraz przyszło do głowy to to, że niektóre serwisy mogą czekać na określoną ilość zamówień z zagranicy, żeby zrobić zamówienie zbiorcze, a inne zamawiają pojedynczo... innego pomysłu chwilowo nie mam ;P Edytowane 22 Września 2011 przez ewa_hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Teoretycznie tak, ale ja też stwierdziłam, że to dziwne i napisałam maila do kilku serwisów w sprawie tej przykładowej siatki do bagażnika... ;] Odpisały prawie wszystkie i czasy były różne(co prawda może być tak jak ktoś wspomniał, że jedno mówią, a byłoby inaczej, no, ale...): -do/ok. 3 tygodnie, -3 tygodnie i dłużej, -ok. 2 miesięcy, - niedostępne w ogóle (nie dopytywałam czy na chwile obecną czy w ogóle, w ogóle) Też myślałam, że to zależy od tego jak się trafi - czy dana część jest na stanie, bliżej lub gdzieś dalej, ale teraz już nie wiem.. chyba trzeba po prostu w trakcie zamawiania zadzwonić do kilku i tyle... To co mi jeszcze teraz przyszło do głowy to to, że niektóre serwisy mogą czekać na określoną ilość zamówień z zagranicy, żeby zrobić zamówienie zbiorcze, a inne zamawiają pojedynczo... innego pomysłu chwilowo nie mam ;P oni czasami nie sprawdzają dostępność w komputerze tylko mówią o przykładowych czasach. Jak już dochodzi do konkretów to są w stanie uściślić, czy część jest w magazynie w Polsce, w Europie, w Japonii czy back-order. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 oni czasami nie sprawdzają dostępność w komputerze tylko mówią o przykładowych czasach. Jak już dochodzi do konkretów to są w stanie uściślić, czy część jest w magazynie w Polsce, w Europie, w Japonii czy back-order. Sugerujesz, że odpisując na maila i mając kompa pod ręką oni wróżą z kuli zgaduli za ile będzie siatka? Proszę Cie... ;] Nie popadajmy w skrajności ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Sugerujesz, że odpisując na maila i mając kompa pod ręką oni wróżą z kuli zgaduli za ile będzie siatka? Proszę Cie... ;] Nie popadajmy w skrajności ;] nie z kuli tylko na podstawie doświadczenia, nie chce im się sprawdzać tylko podają przeciętny czas oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) nie z kuli tylko na podstawie doświadczenia, nie chce im się sprawdzać tylko podają przeciętny czas oczekiwania. hmm.. gdyby chodziło o coś co ludzie zamawiają często to bym może na to poszła, ale pytałam też o cenę, więc musieli zajrzeć nawet po to żeby ją sprawdzić, bo nie wierzę, że ktoś w serwisie pamięta cenę siatki do bagażnika 350z, która zamawiana jest rzadko... Edytowane 22 Września 2011 przez ewa_hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tokyo Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Ja już jestem po wymianie poduszki pod silnikiem. Gałka drga teraz minimalnie, poprzednio było to bardziej widoczne, ale problem nie ustapił w 100%. Może w tym modelu tak ma być. W sumie mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Odświeżę temat, u mnie podczas wolnych obrotów widać oraz czuć drżenie gałki, czasami cięzko wbija się 2 lub 3 bieg, podczas przyspieszania CZUJE jak gałka przechyla się do tyłu samochodu. Czyli najwyraźniej jakiś luz, sprzęgło się nie ślizga, chwyta dobrze. Poduszki silnika ??ile ich jest i czy dużo z tym roboty mają kanał ew podnośnik ? Jakie kupić ? oem czy jakieś tańsze zamienniki jeśli występują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 drżenie gałki oraz minimalne odchyły to rzecz normalna, bo silnik ułożony jest wzdłużnie ..duże drgania mogą być spowodowane np. zużytym kołem 2 masowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Hmmm, czytałem że byłoby glośno spod auta, nic takiego nie usłyszałem, auto ma 47.000km przebiegu.W jakiś jeszcze inny sposób można zweryfikować czy to dwumas? Co wtedy? Nowy zamach? zwykły ? jak wiadomo jednomasowy zwykły zamach lepiej nadaje się do sportu. W aucie powoli grzebie, turbo nie bedzie, jestem wiernym zwolennikiem N/A od dobrych 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 ja tez mam lekkie drgania i na jałowym i na biegach podczas jazdy, przy upalaniu tez wajcha przesuwa sie wzdluznie( o niewiele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 a biegi? Raz wchodza gladko, raz stawiaja opór, synchronizatory? z tym że tu nie ma zgrzytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 u mnie biegi wchodza idealnie i bez zgrzytow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 No czyli być może synchra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi