babalabu Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Witam Ostatnio usłyszałem/zwróciłem uwagę na ciche buczenie podczas skręcenia kierownicy w prawo lub w lewo na zapalonym silniku podczas postoju. Buczenie to przypomina dźwięk wtrysku paliwa tuż przed zapłonem, ale buczy już na zapalonym silniku i dopóki nie wyprostuje kierownicy. Czy w waszych almerach też tak macie? Mam jeszcze Lanosa i on tak nie robi... Mam się tym przejmować? Z gory dzięki za wszelkie opinie:] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Buczenie czy rzężenie? może masz mało płynu do układu wspomagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babalabu Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Buczenie - dźwięk podobny do pompki od spryskiwaczy szyb tylko że bardziej cichy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek70 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Zauważałem takie buczenie na wolnych obrotach, szczególnie przy zimnym silniku. Moim zdaniem nie należy się martwić, to raczej nie jest objaw zużycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tricu Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 płynu dolej do wspomagania i dobrze wymieszaj w zbiorniczku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMiPlis Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 W mojej nysie słychać wspomaganie tylko po odpaleniu jak sie jeszcze płyn nie rozgrzeje i jest to odgłos cichy i jednostajny, potem jest prawie bezgłośnie. Jak mi kiedyś walnął przewód i płyn zszedł pod minimum to przy skręcie rzęziło i trzeszczało na maxa, myślałem że będzie koniec pompy. Więc jak nic się nie będzie nasilać do jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zibo29 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam Ostatnio usłyszałem/zwróciłem uwagę na ciche buczenie podczas skręcenia kierownicy w prawo lub w lewo na zapalonym silniku podczas postoju. Buczenie to przypomina dźwięk wtrysku paliwa tuż przed zapłonem, ale buczy już na zapalonym silniku i dopóki nie wyprostuje kierownicy. Czy w waszych almerach też tak macie? Mam jeszcze Lanosa i on tak nie robi... Mam się tym przejmować? Z gory dzięki za wszelkie opinie:] pozdrawiam Sprawdz poziom płynu u układzie hydraulicznym u mnie też był ten problem dolałem do poziomu max i wszystko było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 płynu dolej do wspomagania i dobrze wymieszaj w zbiorniczku! po co mieszać? żeby przy okazji jakiś paproch wpadł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.