yony Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Dzien Dobry koledzy . Mam maly problem . Nie jest oswietlony panel ogrzewania .A skoro przyczyna tkwi w przepalonych zarowkach .To jak je wymienic? Z gory serdeczne dzieki .Yony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nol152 Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 jutro zrobie zdjecia i powiem co i jak szybko wymienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Jeśli chodzi o ten panel to jest tam tylko jedna żarówka W5W. Musisz powyciągać końcówki z czterech suwaków. Nie pamiętam czy trzeba coś rozkręcać czy nie .Jeśli tak, to chyba tylko 2 śrubki na dole poniżej zapalniczki a później musisz wyjąć całą tę część poniżej radia (prócz tych śrubek są tam jeszcze 2 zatrzaski więc stanowczo ale delikatnie to wyciągasz). Nie ma z tym wiele roboty. Jak u mnie nie świeciło, to wymieniłem żarówkę na nową i świeciło ale szału nie było - jedna żaróweczka nie oświetli równomiernie tak dużej powierzchni. Zamiast tej żarówki wstawiłem później taką diodową lampkę http://moto.allegro.pl/zarowki-postojowki-w5w-12x-led-smd-can-bus-9-28v-i1265511874.html (końcówka jak w W5W ale świeci bardzo jasno i w różnych kierunkach) fakt że z przesyłką trzeba dać 30 zł ale efekt jest doskonały - równomiernie i jasno podświetlony panel. Jak nie szkoda Ci kasy to kup od razu 3 sztuki i 2 wstaw jako postojówki - naprawdę dają radę. Razem ze światłami mijania dają mocną białą poświatę więc masz efekt zbliżony do ksenonów i nie musisz kupować żarówek typu blue vision które dają podobny efekt ale gorzej oświetlają drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nol152 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Byc moze nie trzeba nic odkrecac juz nie pamietam ale ja odkrecalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.