Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wężyk podciśnienia 2.2 Di - czy powinien być zaślepiony

Gość dukeofsnow

Rekomendowane odpowiedzi

To jest wężyk od podciśnienia i jak sama nazwa wskazuje powinien być podłączony do pompy podcisnienia. Na twoim zdjęciu na pompie jest jakiś grzybek, zaślepka zaraz obok grubego węża do serwa, to tam powinien się łączyć.

W tej sytuacji byłoby super gdyby ktoś z użytkowników almerki z silnikiem 2.2 Di sprawdził u siebie.

No przeciez ci mówie ze tak powinno być, ja w almerze tak mam i w innych almerach też tak jest. Silnik 2.2 Di w Tino i zwykłej Almerze jest identyczny. Inna sprawa że część właścicieli celowo ząślepia ten przewód, powodem jest brak mocy( uszkodzenie jakiegoś czujnika) wtedy to pomaga. Oryginalnie powinno tak być jak pisałem wcześniej. Pozdro.

• 2 tygodnie później...

No przeciez ci mówie ze tak powinno być, ja w almerze tak mam i w innych almerach też tak jest. Silnik 2.2 Di w Tino i zwykłej Almerze jest identyczny. Inna sprawa że część właścicieli celowo ząślepia ten przewód, powodem jest brak mocy( uszkodzenie jakiegoś czujnika) wtedy to pomaga. Oryginalnie powinno tak być jak pisałem wcześniej. Pozdro.

zgadzam się... przemas28 ma rację, u mnie też tak jest

A co się stanie jak się to zaślepi na stałe ?

Nic sie nie stanie :D

będzie się lepiej zbierał przy niższych obrotach :)

ja tak jezdze 2 lata i spoko :P

pozdrowionka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...