Grucha Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Witam mam pytanie cxzy ktoś bedzie wiedział o jaki czujnik chodzi bo problem jest taki ze jak jadę na pb to czasami z początku go przymula nagle dostaje kopa i jedzie ktos mi powiedział że to jakis czujnik tylko nie pamiętał jaki i szykam co to może byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ja kiedy miałem podobny problem w audi ze mulił i czasami przerywało a za jakis czas dostał kopa.Tylko u m nie to wtedy wymieniłem kable i świece .To był gazownik .Ale robił to na gazie i benz. Wymieniłem i był spokoj .Kable miały przebicie i jak sie nagrzał silnik to było juz ok jak i kable sie nagrzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucha Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ja kiedy miałem podobny problem w audi ze mulił i czasami przerywało a za jakis czas dostał kopa.Tylko u m nie to wtedy wymieniłem kable i świece .To był gazownik .Ale robił to na gazie i benz. Wymieniłem i był spokoj .Kable miały przebicie i jak sie nagrzał silnik to było juz ok jak i kable sie nagrzały. u nie robi to tylko na benzynie a na gazie jest dobrze kable są dosyć nowe jakis gośc mi powiedział że to jest jakis czujnik bo to samo miał w p11 tylko nie pamięta jaki a ja zupełnie nie wiem o jaki chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 czujnik tlenu-sonda Lambda jak spalanie ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucha Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 czujnik tlenu-sonda Lambda jak spalanie ,,, spalanie chyba w normnie ale sonda jest raczej dobra gościu mówił ze to jakis czujnik bo iał t w p 11 ale nie pamieta jaki i szukam jai to może być może wie ktos na pewno co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpiskorski Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 cześć. podepne się pod temat bo pisałem gdzie indziej ale nikt nie odpowiedział. mam motor 1.8 w p11.144. na pb jest ok ale po przełączeniu na lpg jak by go zalewało. wymieniłem nawet całą instalację pod maską ale nic to nie dało, regulacja na niewiele się zdała. byłem na kompie i fachowiec mówił że czujnik temp. jest ok, pierwsza sonda ok, druga trochę gorsza i tak się zastanawiam czy to może być jej wina. u mnie spalanie na kompie jest w granicach 13 litrów średnio, jak wykasuję w trakcie jazdy jak ciepły to spada do 7, 8 l. na gazie kotłuje mi ok 12l i to mnie dziwi. może ktoś z kolegów ma jakiś pomysł co to może być?a może sonda pasuje z 2.0 do 1.8??? czekam na jakąś odpowiedź!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.