Gość Doctorek Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Witam. Mam problem z Nissanem Primera P10 95r. 1.6 GA16DE. Dzisiaj usłyszałem jakieś cykanie z okolic przepustnicy, nie mogłem niestety tego zlokalizować. Co może być przyczyną tego cykania? Dodam, że od jakiś 2-3 tygodni jeżdżę z odpiętym czujnikiem położenia przepustnicy gdyż jak jest podłączony to w okolicach 2300 obrotów silnik na chwilę się zatrzymuję(nie przyspiesza) a po 1-2 sekundach się odblokowuje. Wszystkim dziękuję za pomocną radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolza44 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 jak na moje 'cykanie' z okolic przepustnicy jest to dzwiek wywolywany przez silniczek krokowy - normalny objaw, szegolnie slyszalny ( kilka 'cykniec pod rzad)kilka sekund po wygaszeniu silnika, i slyszalny rowniez z tym ze tylko jako pojedyncze 'cyki' kiedy kluczyk w pozycji zaplonu jest. Taka to diagnoze dostalem od znajomego mechanika kiedy rowniez zaniepokoilem sie tajemniczym 'cykaniem'. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.