Gość terranosaur Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 na gazie chodzi elegancko a na benzynie się dusi tak jakby paliwa nie dostawał, przez filtr paliwa benzyna idzie lux, odpalić odpali na benzynie ale gaśnie, czy to może być wtryskiwacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swierzak Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam!!! Kolego a pewny jestes ze paliwo masz dobre,ja tak miałem jak zatankowałem paliwo a w nim była woda.Takie u nas sprzedaja.Moze nalej do szklanego pojemnika troche i zobacz.A moze pompka daje za słabe cisnienie i nie pcha przez wtryskiwacz.? na gazie chodzi elegancko a na benzynie się dusi tak jakby paliwa nie dostawał, przez filtr paliwa benzyna idzie lux, odpalić odpali na benzynie ale gaśnie, czy to może być wtryskiwacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubuś Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Powiem Ci, że u mnie mam to samo w TerranoII 2.4, silnik na gazie elegancko, a jak włącze benzyne to kręci do 2000-1800 i się dusi. Jestem w trakcie ustalania co to jest. Ciśnienie pompy mam dobre, wtryski były troszkę zasyfiałe ale chodzą. Mechanik mówi, że prawdopodobnie siadł przepływomierz. W tym tygodniu jadę go podłączyć do komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 przepływomierz, no właśnie z tym że u mnie nie ma przepływomierza, sonde lambda wymieniłem na nowa i dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubuś Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 jak ustalę co jest grane i nie będzie to przepływomierz to może coś podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maks-69 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) Proponujęm zobaczyć przekażnik który resetuje compa , mam to samo , na gazie OK na bęzynie tylko do 3000 obr , póżniej odcina . Poprostu comp przechodzi w tryb awaryjny , u mnie jeszcze niema wogóle tego przekażnika i muszę się z tym męczyć , ale i tak cały czas śmigam na LPG więc za bardzo nie przeszkadza !! Proponujęm zobaczyć przekażnik który resetuje compa , mam to samo , na gazie OK na bęzynie tylko do 3000 obr , póżniej odcina . Poprostu comp przechodzi w tryb awaryjny , u mnie jeszcze niema wogóle tego przekażnika i muszę się z tym męczyć , ale i tak cały czas śmigam na LPG więc za bardzo nie przeszkadza !! No tak ten przekażnik to inna para kaloszy !!! . Teraz też coś się skończyło -- mogę odpalić na benz ,ale za moment gaśnie !!! jak się nagrzeje na gazie to raz jest OK , a raz kiszka - ciekawe !!. nowa kopułka ,nowy palec, nowe świece, nowa lambda, nowe filtry. Edytowane 25 Listopada 2010 przez maks-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat125 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Miałem podobny problem. Sprawdź na benzynie po kolei zdejmując fajki czy wszystkie garnki gadają. U mnie ostatni wtrysk był tak zabity że paliwo w ogóle nie wychodziło z niego. A autoryzowany Bosh service zdążył pompe paliwa wymienić i...odać nienaprawione auto :-\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi4all Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 "mat125" tylko Terrano I jest na jednopunkcie, także zapchanie "któregoś z iluś" wtrysków nie wchodzi w rachubę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hosbambus Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Mam te same objawy.Silnik Z24i.Użytkowników, którzy opisali podobne problemy i z pewnością usunęli ich przyczynę, proszę aby napisali o tym na forum.Koledzy,podzielcie się swoją wiedzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terranosi Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 rozwiązał ktoś ten problem ? sam się aktualnie z nim borykam, 3 tys i jakby odcinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi