baryla1969 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Prośba i to pilna. Dzisiaj w czasie jazdy wyskoczyło mi coś takiego "engine. A malfunction may have ocurred in the engine control system. All trought then is a remote chance of immediate breakdown, avoid driving at high speed an go to the nissan delaer for the system to be checked as soon as possible. Po polskiemu według tłumacxa googla jest to "silnik. wadliwe działanie może mieć miejsce w systemie sterowania silnikiem. Wszystkie trought następnie jest odległą szansę bezpośredniego podziału, unikać jazdy z dużą prędkością przejdź do nissan delaer systemu należy sprawdzić jak najszybciej. W związku z tym że jestem w trasie potrzebna pomoc co to może być. Dodam,że samochoda (Primera p12, r. 2003, s. 2,0 benzyna) zagazowałem w tym tygodniu. Instlacja KME, nie poczułem żeby samochód odczuł zmianę na gaz. Mechnik powiedział jedynie, że sonda lambda nie działa jak trzeba. Moge z tym czymś przejechać jeszcze 400 kilometrów, bo tyle bede miał do domu. Za porady dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 nie wiem jak w nissanie (mam P12 od miesiąca też zagazowaną KME) ale w oplu jak wyskoczył check to silnik przechodził w tryb awaryjny i nie wkręcał się silnik powyżej 3800 obrotów, ale można było normalnie jechać nawet 400 km ciekawe jaki to błąd, najlepiej jakbyś podjechał gdzieś na odczytanie go i wykasowanie błędu, a po powrocie do domu spróbował naprawić/wymienić to co padło, a dowiesz się dokładnie co po zczytaniu błedów. może mieszankę masz ustawioną ubogo i dlatego wyskoczył taki błąd sondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryla1969 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A witam ponownie. Samochoda dojechała bezproblemowo. A dzisiaj niespodzianka. Kontrola zgasła sama i nic już nie chce. Normalne takie zachowanie jest, bo już sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 pewnie sonda przymroziła się i kompy przelały albo nie dolały autka nic nie pomagało wiec przejechało całą mapę bez zmiany i ciach taka ładna komenda sprawdz sondę nie warto jeździć na wadliwej bo tylko duże spalanie sie robi ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 gdzie mozna sprawdzic sonde, ile to kosztuje? Mam podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 wystarczy miernik za 9,99 zł albo warsztat z kompem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 jak sprawdzic miernikiem, gdzie stykac i jakie powinny byc wartosci? napisalby ktos z was instrukcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryla1969 Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Ano witam ponownie. Znowu się światełko zapaliło więc podłaczyłem sie do kompjutra. Wyszedł taki błąd - P0172 - zbyt bogata wa rtośc dawki paliwa blok. cyl 1. żaden inny bład ni wyskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz03_92 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Możliwe że nie tu powinienem to napisać, ale jednak spróbuję. Nalałem dzisiaj benzyny 98 ok 3 litrów do Nissana Primery 1.9 dci rocznik 2003. Po zorientowaniu się, że nalewam 98 zmieniłem na ON Verva i nalałem jej ok 37 litrów. Czy powinienem się czegoś obawiać i w razie czego jak powinienem teraz postępować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klfsolec Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 przy takiej ilości raczej nie powinno się nic stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz03_92 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Ok. Dzięki Sorry że post pod postem, ale tak się zastanawiam jeszcze jak teraz z paliwem. Mam wyjeździć je do końca czy jakoś inaczej powinienem postępować? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Spokojnie możesz wyjeździć cały bak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi