Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] pomoc pilnie potrzebna

baryla1969
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba i to pilna. Dzisiaj w czasie jazdy wyskoczyło mi coś takiego "engine. A malfunction may have ocurred in the engine control system. All trought then is a remote chance of immediate breakdown, avoid driving at high speed an go to the nissan delaer for the system to be checked as soon as possible. Po polskiemu według tłumacxa googla jest to "silnik. wadliwe działanie może mieć miejsce w systemie sterowania silnikiem. Wszystkie trought następnie jest odległą szansę bezpośredniego podziału, unikać jazdy z dużą prędkością przejdź do nissan delaer systemu należy sprawdzić jak najszybciej.

W związku z tym że jestem w trasie potrzebna pomoc co to może być. Dodam,że samochoda (Primera p12, r. 2003, s. 2,0 benzyna) zagazowałem w tym tygodniu. Instlacja KME, nie poczułem żeby samochód odczuł zmianę na gaz. Mechnik powiedział jedynie, że sonda lambda nie działa jak trzeba.

Moge z tym czymś przejechać jeszcze 400 kilometrów, bo tyle bede miał do domu.

Za porady dziękuję z góry.

nie wiem jak w nissanie (mam P12 od miesiąca też zagazowaną KME) ale w oplu jak wyskoczył check to silnik przechodził w tryb awaryjny i nie wkręcał się silnik powyżej 3800 obrotów, ale można było normalnie jechać nawet 400 km :)

ciekawe jaki to błąd, najlepiej jakbyś podjechał gdzieś na odczytanie go i wykasowanie błędu, a po powrocie do domu spróbował naprawić/wymienić to co padło, a dowiesz się dokładnie co po zczytaniu błedów.

może mieszankę masz ustawioną ubogo i dlatego wyskoczył taki błąd sondy

A witam ponownie. Samochoda dojechała bezproblemowo. A dzisiaj niespodzianka. Kontrola zgasła sama i nic już nie chce. Normalne takie zachowanie jest, bo już sam nie wiem.

pewnie sonda przymroziła się i kompy przelały albo nie dolały autka nic nie pomagało wiec przejechało całą mapę bez zmiany i ciach taka ładna komenda sprawdz sondę nie warto jeździć na wadliwej bo tylko duże spalanie sie robi ,,,

• 3 tygodnie później...

Ano witam ponownie. Znowu się światełko zapaliło więc podłaczyłem sie do kompjutra. Wyszedł taki błąd - P0172 - zbyt bogata wa rtośc dawki paliwa blok. cyl 1.

żaden inny bład ni wyskoczył.

• 3 miesiące temu...
Gość lukasz03_92

Możliwe że nie tu powinienem to napisać, ale jednak spróbuję. Nalałem dzisiaj benzyny 98 ok 3 litrów do Nissana Primery 1.9 dci rocznik 2003. Po zorientowaniu się, że nalewam 98 zmieniłem na ON Verva i nalałem jej ok 37 litrów. Czy powinienem się czegoś obawiać i w razie czego jak powinienem teraz postępować?

Gość lukasz03_92

Ok. Dzięki

Sorry że post pod postem, ale tak się zastanawiam jeszcze jak teraz z paliwem. Mam wyjeździć je do końca czy jakoś inaczej powinienem postępować? Z góry dziękuję.