drone Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Mam pytanie odnośnie tego ile może kosztować konserwacja podwozia? Pod moją primerką pojawiły się w pewnych miejscach malutkie ogniska rdzy-tak jak mówię na razie są małe i chciałbym żeby takie pozostały, a wiadomo jak zaczną sypać sól i inne cuda na drogi w czasie zimy to już takie małe po zimie nie będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK60 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Jak masz kumpla co ma pistolet i kompresor to z 50 zł(ja tyle zapłaciłem+dwie puchy materiału) Jak pojechałem do kogoś innego to powiedzieli od 500zł, bo może coś będą spawać, jeszcze mycie wcześniej i wysychanie a to im kanał zajmuje itp itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kroliqster Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Jak masz kumpla co ma pistolet i kompresor to z 50 zł(ja tyle zapłaciłem+dwie puchy materiału) Jak pojechałem do kogoś innego to powiedzieli od 500zł, bo może coś będą spawać, jeszcze mycie wcześniej i wysychanie a to im kanał zajmuje itp itp... ja kupilem preparat bitgum, jest lepszy o zwyklego biteksu bo jest bardziej lepki , podnisolem samochod pedzel w reke i do robpty. Fakt ze troche sie pobrudzilem i narobilem bo recznie wszystko dokladnie wysmarowac to problem ale koszt niecale 30 zl za dwie puchy i pedzel polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekpierwszy Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 wystarczy na lewarku podnieść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylvester007 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Korzystałem też z preparatu bit-gum i pędzla, ale jedynie z kanału. W pozycji leżącej przy aucie na podnośniku malowanie pędzlem to poważne wyzwanie , nie polecam. Napewno widoczność jest ograniczona, niewygodnie a można jeszcze dostać po oczach bo preparat kapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drone Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 dzięki za odpowiedzi-fajnie że można to wykonać samemu ale widze że bez kanału się nie obejdzie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiu Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Również polecam bitgum. Podczas malowania auto stało na najazdach wysokich na 20 cm i trochę gimnastyki było potrzebne. Malowałem z pędzla, przy odrobinie wprawy praktycznie nie kapie (małe dawki preparatu na pędzlu - trzeba częściej do puchy sięgać). No i leżałem obok malowanego miejsca, a nie bezpośrednio pod. Okulary ochronne mimo wszystko też się przydadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Wiem że dobra konserwacja kosztuje w granicach niecałe 400 zł. Auto zakonserwowane z dołu firmy Boll albo niemieckiej firmy Carlflon albo czym podobnym w 1 litrowych puszkach na powietrze i pistoletem,to z dołu i w nadkolach. A konserwacja profili zamknietych to jest fluidol to sa sciagane tapicerki z drzwi i nadkola w bagażniku żeby prysnąc w błotniki dla powstrzymania rdzy no i inne profile zamkniete np w przedniej masce czy tylnej klapie. Na dobrą konserwacje to wychodzi okolo 6 szt np Bolla i niecałe 2 fluidole.Koszt tego okolo120 .A robocizna w granicach 250 zł.W koncu spreżarka musi chodzić i warsztat też musi na tym zarobić. I wtedy pewnie kilka łandych latek sie pojezdzi takim autem. I jak ktos dba to można co roku wlac w profile zamkniete i np na drzwi jak sie otwiera to nadole jest orginalna guma taki pasek to można tez pistoletem tam prysnac bo czasmi widac jak w starszych autach ta guma odchodzi.A tak to zawsze dłużej potrzyma. Chyba że ktos ma możliwosc samemu w domu to tylko kupi materiał i tylko działac. No i auto wczesniej odpowiednio przygotowac do konserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.