majki_wi Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam wszystkich jestem chyba szczęśliwym posiadaczem od 2 dni Nissana Almery Tino 2.2 Di z 2001 roku z przebiegiem 209 tys. cala ksiazka serisowa i od 1 wlasciciela ale mam taki problem zaówazyłem ze moja tino rano po odpaleniu poszcza przez doslownie chwile biały dymek a pozniej przez caly dzine juz nic nawet przy ostrym ruszaniu nic tylko rano i troche sie zmartwilem... co moze byc tego przczyna, tak jak pisalem nawet jak w dzien odpalam zero dymka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Odrobina dymku to chyba efekt niższych temperatur, jeżeli pali dobrze a biały dymek pojawia się tylko w początkowej fazie pracy silnika (zimno na dworze i zimny silnik) no to ja bym się za bardzo nie martwił. Jeżeli zaś dymku będzie przybywać w czasie normalnej jazdy a zacznie np ubywać płynu chłodniczego to już gorzej. Nie żebym straszył, bo u Ciebie nie ma raczej się czym martwić. Poczytaj forum jest tu dużo cennych wskazówek co do eksploatacji jednostek 2.2Di. Pozdrawiam "Białą" .Moja Żona pochodzi z okolicznej wioski;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_wi Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 dziekuje slicznie za pozdrowienia i wzajemnie a co do dymka to wlasnie tak on pojawia sie tylko w zimne poranki i doslownie przez chwilke a plynu chlodniczego nie ubywa i podczas jazdy nie dymi nic a nic no chyba ze rano ale to normlanie jak silnik sie nagrzewa to para leci ale doslownie przez chwile zaraz poszukam na forum cos o tych sliniczkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.