Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] zbieżność - jakie kąty?

Gość wojtas 1972

Rekomendowane odpowiedzi

A co chcesz sam ustawiac zbieznosc kol przednich ze pytasz o katy. . Zbieznosc sie ustawia raczej teraz komputerowo.Pozostale parametry takie jak kat pochylenia kola ,kat pochylenia sworznia zwrotnicy i kat wyprzedzenia sworznia zwrotnicy sa nieregulowalne .Tak jest przynajmniej u mnie. Mysle ze w P12 jest tak samo. Koledzy sie wypowiedza

Witam, ja na corocznym darmowym przeglądzie jesiennym w roku 2009 organizowanym w moim mieście sprawdzeniu podlegał miedzy innymi układ kierowniczy. Wyszło, że mam złą zbieżność kół. Diagnosta ustawił mi na + - 0.0. Przejechałem ok 25 tys. i po moich nowych oponach nie widać znaku zużycia. Proponuję ustawić przednie opony na takie dane. pozdrawiam!

... czyli w P11 2001 r. będzie tak samo tak czy nie ... ? Bo mam podobny problem :(

Ja ostatnio ustawiałem zbieżność i kazałem ustawić na 0.

Gość twierdził ze nissany nie są ustawiane na 0 ale sprawdził w katalogu i chyba było: 0'5'' +- 0'5'' czyli O mieści się w zakresie.

Ja miałem przez ostatnie kilka miesięcy +3' bo powiedzieli ze tak jest prawidłowo i teraz opony letnie miałem trochę od zewnatrz bardziej zuzyte (niestety teraz zbieżność byla +6')

• 2 miesiące temu...

jakiś czas temu byłem na zbieżności , opon już mi nie ścina lecz ciągnie w prawą stronę ,zbieżność jest +0.40 natomiast kąty pochylenia: prawe 0.20 N a lewe 0.10 P i co mam zrobić , bo jazda staje się naprawdę męcząca :warning:

W samochodach KIA też nie ma generalnie regulacji kątów ale ten PDF to podważa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...