Gość wojtas 1972 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Potrzebuje kąty ustawienia zbieżności kół przednich w nissanie primera P12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 A co chcesz sam ustawiac zbieznosc kol przednich ze pytasz o katy. . Zbieznosc sie ustawia raczej teraz komputerowo.Pozostale parametry takie jak kat pochylenia kola ,kat pochylenia sworznia zwrotnicy i kat wyprzedzenia sworznia zwrotnicy sa nieregulowalne .Tak jest przynajmniej u mnie. Mysle ze w P12 jest tak samo. Koledzy sie wypowiedza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 za 59 zl robia juz zbieznosc sam nie ustawisz prawidlowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtas 1972 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_mikolaj Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Witam, ja na corocznym darmowym przeglądzie jesiennym w roku 2009 organizowanym w moim mieście sprawdzeniu podlegał miedzy innymi układ kierowniczy. Wyszło, że mam złą zbieżność kół. Diagnosta ustawił mi na + - 0.0. Przejechałem ok 25 tys. i po moich nowych oponach nie widać znaku zużycia. Proponuję ustawić przednie opony na takie dane. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szeyker89 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Przednia oś powinna być ustawiona na "0" a tylna delikatnie na minusie np "-1" Tak powiedział mi gość z serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ... czyli w P11 2001 r. będzie tak samo tak czy nie ... ? Bo mam podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmariusz Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 ... czyli w P11 2001 r. będzie tak samo tak czy nie ... ? Bo mam podobny problem Ja ostatnio ustawiałem zbieżność i kazałem ustawić na 0. Gość twierdził ze nissany nie są ustawiane na 0 ale sprawdził w katalogu i chyba było: 0'5'' +- 0'5'' czyli O mieści się w zakresie. Ja miałem przez ostatnie kilka miesięcy +3' bo powiedzieli ze tak jest prawidłowo i teraz opony letnie miałem trochę od zewnatrz bardziej zuzyte (niestety teraz zbieżność byla +6') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 jakiś czas temu byłem na zbieżności , opon już mi nie ścina lecz ciągnie w prawą stronę ,zbieżność jest +0.40 natomiast kąty pochylenia: prawe 0.20 N a lewe 0.10 P i co mam zrobić , bo jazda staje się naprawdę męcząca W samochodach KIA też nie ma generalnie regulacji kątów ale ten PDF to podważa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.