Umberto Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam, mam nadzieję że dział pasuje. Chce dołożyć sobie halogeny do x-traila. Szukałem na allegro takich z homologacją. Znalazłem Valeo niby na pierwszy montaż. Dziś je dostałem, i położyłem w piwnicy, ale coś mnie tknęło żeby dobrze się im przyjrzeć. Okazuje się, że to dwa zupełnie inne halogeny. Jakość niestety jest słaba, widać silikon klejony ale nie to jest najważniejsze. Jeden z nich ma na szkle od wewnętrznej strony oznaczenia producenta, literkę "B" że to halogen itp. Natomiast drugi- nie dość, że nie ma żarnika, o który specjalnie pytałem sprzedającego to jeszcze jest jakiś zwałkowany, bo oznaczenia homologacji ma wygrawerowane na szybce od zewnątrz, co raczej jest ściemą!!! Dałem prawie dwa razy tyle co chodzą halogeny bez żadnych oznaczeń a tu takie coś. Nie wiem czy takie oznaczenia też są obowiązujące, czy może oddawać badziewie? Poniżej zdjęcia Pierwszy wydaje się ok. Drugi halogen: już się domyślam czemu gościu wysyła za pobraniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 ja myślałem za podobnymi od skody Fabi zamiennik w hurtowni kosztuje 32 zł jak i w sklepach skody i bardzo podobny jest a to faktycznie jakoś dziwnie wygląda jeden inny drugi inny ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Sprzedawca zarzeka się, że wszystkie na magazynie takie są... Gdybym wiedział, to kupił bym na alledrogo używki z ramkami montażowymi taniej niż te, a tak to jeszcze ramek montażowych muszę szukać...!!! Ciężko dostać, a do ASO się nie wybieram bo znając ceny to wolę kupić używki, a te sprzedać za pół ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 dopiszę tu bo widzę że robisz dokładkę .. Linka posłałem i tak masz <halogen>---kabel do pina 87 <halogen>---kabel do pina 87 12V z aku do przekaźnika na pin 30 12V z aku do przekaźnika na pin 86 (możesz zrobić podpięcie z30 przełącznik w kabinie jeden styk gdzieś pod masę a drugi wyprowadzasz do przekaźnika na pin 85 i masz bezpiecznie nie przepalisz w żaden sposób przełącznika i zadne zwarcie nie grozi ,,,,, przekaźnik w komorze silnika kable od halogenów do przekaźnika daj najlepiej 2,5 i 30 z aku też potężny ,,, masę z przełącznika byle czym a podpięcie z 12w takie krótkie i po sprawie ,,, i masę na żarówkę też daj grubą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.