krajesiak Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witam Panowie czy w silniku 1.8 16V w P12 jest 4 sondy lambda, dwie przed i dwie za katalizatorem? Czy te sondy sa identyczne? Pytam bo mam checka od sondy za katalizatorem a w katalogu intercars i na allegro widze dwa rodzaje sond do tego modelu, jedna dluzsza druga krotsza. Myslicie ze warto kupic uzywke? Jest duza roznica okolo 260 zl w cenie a nie mam gdzie sprawdzic czy sonda dziala poprawnie. Blad na checku to bodajze 720. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 jaki masz numer błędu, to pewnie błąd kata, a nie sondy wymiana nic nie da, poszukaj było o patencie jaki trzeba zastosować aby się nie wyświetlał, w przyklejonych tematach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Czytalem o tym patencie z tulejką na sonde, ale wywala blad sondy za katem a nie samego kata, przynajmniej tak moj gazwonik stwierdzil. Kupilem sobie złącze na obd-2 wiec za kilka dni bede znal szczegoly co to za blad. DINO a jak wytne kata to blad dalej bedzie sie pojawial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Czytalem o tym patencie z tulejką na sonde, ale wywala blad sondy za katem a nie samego kata, przynajmniej tak moj gazwonik stwierdzil. Kupilem sobie złącze na obd-2 wiec za kilka dni bede znal szczegoly co to za blad. DINO a jak wytne kata to blad dalej bedzie sie pojawial? musisz podać numer błędu, II sonda kontroluje stan kata i zazwyczaj wywala błąd jak jest z nim coś nie tak, a jak gazownik tak powiedzial, to może coś trzeba podregulować w instalacji LPGja nie mam kata i żaden błąd na sondzie sie nie wyświatla, ale ja mam 2.0 a w 1.8 trzeba zastosować tulejkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 20 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 musisz podać numer błędu, II sonda kontroluje stan kata i zazwyczaj wywala błąd jak jest z nim coś nie tak, a jak gazownik tak powiedzial, to może coś trzeba podregulować w instalacji LPGja nie mam kata i żaden błąd na sondzie sie nie wyświatla, ale ja mam 2.0 a w 1.8 trzeba zastosować tulejkę Jej błąd może wpływać na spalanie LPG? Jak przyjdzie do mnie złącze napisze numer błędu i ewentualnie jeśli to będzie to - udam się do tokarza celem wytoczenia słynnej tulejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Jej błąd może wpływać na spalanie LPG? . błąd logiczny, to strojenie instalacji i spalanie LPG może mieć wpływ na wyświetlanie błędu a nie odwrotnie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Gazownik kilka razy ustawial i mowil ze czasy otwarcia wtryskow i reszta spoko, moze jeszcze powinienem pokusic sie o sprawdzenie na analizatorze spalin. Potwierdziło się - błąd P0420 - niewydajny kat. Ile kosztuje wytoczenie takiej tulejki, ile trwa i ktora lambde mam wymontowac, gdzie ona sie znajduje? Przy okazji: JAKBY KTOS CHCIAL PODLACZYC SIE POD KOMPA SWOIM AUTEM Z OBD-II, SKASOWAC CHECK'A ZAPRASZAM DO SIEBIE ZA SYMBOLICZNEGO BROWARKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 musisz podać numer błędu, II sonda kontroluje stan kata i zazwyczaj wywala błąd jak jest z nim coś nie tak, a jak gazownik tak powiedzial, to może coś trzeba podregulować w instalacji LPGja nie mam kata i żaden błąd na sondzie sie nie wyświatla, ale ja mam 2.0 a w 1.8 trzeba zastosować tulejkę DINO odgrzebałem stary temat - ale... czy chodziło Tobie o P12 2,0 - że do niej nie potrzeba żadnej tulejki na 2 lambdę, wystarczy pozbyć się kata i powinno być ok? a pytam tak z ciekawości i na przyszłość jakby co.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Witam, odgrzebie stary temat. Pojawia mi się żółty check co jakiś czas pomimo kasowania błędu. Sprawdziłem kod błędu 0420. Czytałem o emulatorach sondy lambda. Orientuje się jakie wymiary powinien mieć emulator do p12 1,8 ? Na allegro do wyboru i do koloru ale nie ma konkretnie opisanego który pasuje do p12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.