Gość truszczu Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Ja mam pod klapą i jestem bardzo zadowolony. W poprzednim aucie było w zderzaku syf się tam zbierał, często korek się klinował, nie chciał wyjść, teraz 0 problemu czyściutko pod klapką. Dodatkowo fajnie bo w primerze mieści się cały zawór wlewowy nie trzeba nic dokręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Ja mam pod klapą i jestem bardzo zadowolony. W poprzednim aucie było w zderzaku syf się tam zbierał, często korek się klinował, nie chciał wyjść, teraz 0 problemu czyściutko pod klapką. Dodatkowo fajnie bo w primerze mieści się cały zawór wlewowy nie trzeba nic dokręcać. wrzuciłbyś fotkę bo ten mój magik to twierdzi, że na przejściówkę trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 NIE chodzi o widzimisie tylko że się nie dało założyć pistoletu ale to nie było nismo kuzyn ma w 100 nxie tak i jakoś tam tał co do montarzu we wlewie może i wygodne ale za każdym razem otwierać i jeszcze wkręcać to zabawa ... podjeżdżam na stacje czekam na majstra on sobie odkręca leje a ja szybki myje potem kasa i smuga ,,,, ale to już sprawa tych co się wstydzą że mają gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 ale to już sprawa tych co się wstydzą że mają gaz ja się nie wstydzę ale parkuje auto w garażu pod blokiem a admin lata i grozi, że nie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 oki spoko tak jak mi nie wolno wjechać do Bonarki na dolny parking a debile zrobili wjazd tylko z jednej strony prosto na góre a tak to z każdej innej musisz przejechać przez pół dołu by wyjechać na górę .... Pozdro wlew nie ważny ważne jak to będzie przelatywać przez silnik ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 pod klapkę mieści się cały wlew poszukaj gdzieś dawałem fotki u mnie jak to wygląda, jest wygodnie i czysto cały czas, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 znalazłem Twoją fotkę, faktycznie wygląda to ładnie i estetycznie. ale mam pytanko czy Ci to tam nie rdzewieje trochę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 to wszystko kwestia wykonania, teraz wiem na co zwrócić uwagę i pewnie było by to lepiej zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 to wszystko kwestia wykonania, teraz wiem na co zwrócić uwagę i pewnie było by to lepiej zrobione ale Cię trzeba ciągnąc za język to na co zwrócić uwagę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenor Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 ale Cię trzeba ciągnąc za język to na co zwrócić uwagę?? Miejsce wiercenia powinno być dobrze zabezpieczone np. środkiem antykorozyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Miejsce wiercenia powinno być dobrze zabezpieczone np. środkiem antykorozyjnym no to żeś szwagier dał mi złota radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Niewiem jak jest z blachami w P11 ale mi w P12 nie rdzewieje, nawet jakby mial sklonnosci to nie problemem jest to najpierw zabezpieczyc, dodatkowo wlew pod klapka jest bardzo praktyczny. Lepiej pojechac dalej niz do druciarzy, chlopaki polecaja lpg forum - skorzystaj z podpowiedzi fachowców a nie jechac do pierwszego lepszego druciarza i nie powinieneś zalowac (tak jak ja ) Z reszta te stawki, ktore Ci podaja sa troche z kosmosu.. A sposob w jaki odpisali na maila to typowy standard przekopiowany z notatnika, pewnie jak wyslesz z drugiego adresu tez Ci wysla to samo slowo w slowo. Edytowane 26 Października 2010 przez krajesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 no najlepsza minia i potem nawierzchniowy a potem jeszcze bezbarwny a potem jeszcze bitexem zawalić ,... a tak na poważnie to przecież filozofi nie ma zawsze możesz odkręcić i zasmarować czym chcesz ,,, ja troszkę się pobawiłem z rudą bo troszkę jest ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Polecam Brunox, połaczenie inhibitora i żywicy epoxydowej. Jest to nie tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dioda009 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) ok czyli jednak STAG. no dobra. czy może ktoś zna dobry warsztat w warszawie który zakłada Staga w podanej wyżej konfiguracji? Kolego , ja przerabiałem ten temat po zakupie mojej nyski P11 1.6 16v GA16 100km i za radą tofu i innych kolegów wszegłem w Staga i bardzo sobie chwale...( tak a propos to dzięki serdeczne za porady i wytrzymanie z namolnym młodym forumowiczem ) Mam w tej chwili STAGA 300 plus na MJ i nowej wersji reduktora AC i yestawik đmiga superancko. Niebac sie ,zakladac i smigac , a ceny to ok 2300- 2600 Polecam. Edytowane 27 Października 2010 przez dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) Tak wygląda to u mnie: Edytowane 27 Października 2010 przez Truszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) Tak wygląda to u mnie: no i gaz założony ja się jednak zdecydowałem na wkręcanie przedłużki, niedawno tankowałem i nie ma dramatu, chociaż faktycznie pełny wlew jest wygodniejszy. dorzucam fotki, tak to wyszło Edytowane 27 Października 2010 przez boren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 ech. nie wiedziałeś od czego zacząć i jak widać nawet dobre graty można h... wsadzić wiec tak wtryskiwacze --żółta kartka nikt hany nie wsadza w listwie bo mija się to z celem ,, wężyki od nich to samo jaki masz filterek gazu ,,,bo nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) nie wiedziałeś od czego zacząć i jak widać nawet dobre graty można h... wsadzić wiec tak wtryskiwacze --żółta kartka wężyki od nich to samo jaki masz filterek gazu ,,,bo nie widziałem Tak, tak wiem lepsze jest wrogiem dobrego i nie ma takiej rzeczy na świecie, której nie można by zrobić lepiej ale na szczęście nie będę z tego strzelał. Filterek jest z tyłu, nie wiem jaki bo się nie znam. pytałem gaziarza o te wtryski i nie wiem czy tylko ja tak mam ale ustawienie ich pionowo od góry nie pozostawia miejsca (w sumie to i tak jest nieźle bo tylko żółta a nie czerwona kartka) - wiem, wiem podobno da się łącznie z zagazowaniem auta elektrycznego . Można było pod kątem ale to też nie ma sensu tak samo jak można było pionowo ale dużo niżej (wtedy chyba wężyki byłyby dużo dłuższe). Póki co jest tak ja teraz i tak zostanie....a jak się wtryski zużyją to się je wymieni w końcu nie kosztują majątku i zdążą się wielokrotnie zwrócić do tego czasu. prawda jest taka, że opinie w tym względzie są podzielone, a co jest dobrze czy źle to pewnie i tak pewnie się nigdy nie dowiem... a póki chodzi to w to nie wnikam bo się nie znam i nie chcę się nawet znać. W porównaniu z moimi poprzednimi autami na gaz to nie ma co porównywać. A poza tym mam na graty i montaż 2 lata gwarancji - więc jakby co naprawy nie będą szły na mój koszt. Edytowane 28 Października 2010 przez boren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Kolego , ja przerabiałem ten temat po zakupie mojej nyski P11 1.6 16v GA16 100km i za radą tofu i innych kolegów wszegłem w Staga i bardzo sobie chwale...( tak a propos to dzięki serdeczne za porady i wytrzymanie z namolnym młodym forumowiczem ) Mam w tej chwili STAGA 300 plus na MJ i nowej wersji reduktora AC i yestawik đmiga superancko. Niebac sie ,zakladac i smigac , a ceny to ok 2300- 2600 Polecam. Ja mam wstawionego Mistrala Autronica - naprawdę najlepsza instalacja jaką znam, opisałem ją na Forum. Ciężko ją zakwalifikować, ale główna zaleta to autodostosowanie do warunków i jakości gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jummbo76 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 może nie idealnie ale trochę inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 28 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 widać nie ma idealnego lekarstwa na trądzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Tak, tak wiem lepsze jest wrogiem dobrego i nie ma takiej rzeczy na świecie, której nie można by zrobić lepiej ale na szczęście nie będę z tego strzelał. Filterek jest z tyłu, nie wiem jaki bo się nie znam. pytałem gaziarza o te wtryski i nie wiem czy tylko ja tak mam ale ustawienie ich pionowo od góry nie pozostawia miejsca (w sumie to i tak jest nieźle bo tylko żółta a nie czerwona kartka) - wiem, wiem podobno da się łącznie z zagazowaniem auta elektrycznego . Można było pod kątem ale to też nie ma sensu tak samo jak można było pionowo ale dużo niżej (wtedy chyba wężyki byłyby dużo dłuższe). Póki co jest tak ja teraz i tak zostanie....a jak się wtryski zużyją to się je wymieni w końcu nie kosztują majątku i zdążą się wielokrotnie zwrócić do tego czasu. prawda jest taka, że opinie w tym względzie są podzielone, a co jest dobrze czy źle to pewnie i tak pewnie się nigdy nie dowiem... a póki chodzi to w to nie wnikam bo się nie znam i nie chcę się nawet znać. W porównaniu z moimi poprzednimi autami na gaz to nie ma co porównywać. A poza tym mam na graty i montaż 2 lata gwarancji - więc jakby co naprawy nie będą szły na mój koszt. nie chodzi o to, czy lepsze jest czyimś wrogiem, tylko o to, że można to ładnie zrobić ................................................. no i jak napisałeś masz gwarancję i .......... a Jummbo pokazał Ci jak można to ładnie zrobić, a akurat wężyki od kolektora do wtrysków powinny być krótkie, do tego hanki są fajne bo można je zamontować na kolektorze jak najniżej bo i tak stroi się ciśnieniem na reduktorze, pokaż jakieś ustawienia i mapy no i resztę instalacji a w sumie ....................... ważne że jesteś zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 no to prawda można to zrobić ładniej i lepiej niestety do 100% poprawności to doprowadzają tylko właściciele no i porządni instalatorzy a Ci to wiadomo mało ich ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi